Neljatoalise korteri keskpunktiks on avar ja valgusküllane elutuba, mille kõrgeid lagesid (3,2m) rõhutavad ajaloolised laekarniisid. Toa vaieldamatuks pärliks on glasuurplaatidega kaetud vana ahi. Läbi restaureeritud paarisuste pääseb kööki.

Muust elamisest eraldi olev köök on sisse seatud endisesse söögituppa. Korteri renoveerimise käigus välditi seinte lõhkumist ja tubade ühendamist, et säilitada ajalooliseid detaile ning võimalikult palju algsest planeeringust. Seega sai köögiks valitud võimalikult suur ruum. Siia mahub terve perega sööma ning tööpindadest ja panipaikadest puudust ei tunta.

Modernse joonega köögimööbel on valminud käsitööna hinnatud Taani mööblimeistrite käe all (Multiform). Et alumine kapirida mahutab palju, otsustati tavapärasest ülemisest kapireast hoopis loobuda — seda asendab vaid üks pisike ja valge kapp, mis jääb valgel taustal peaaegu märkamatuks. Nii mõjub ruum palju avaramalt ja helgemalt. Tühja seina ilmestavad hoopis korralikult vormistatud fotod ja laheda disainiga rippvalgustid.

Peaaegu igale seinale on leitud koht piltide jaoks ning sisustusaksessuaaride suurt mõjuvõimu osatakse selles kodus hinnata.

Kõikjal on välditud suuri ja massiivseid kappe ja liigseid riiuleid. Tühjust täidavad fotod, peeglid ja disainvalgustid. Asjade jaoks on tekitatud eraldi panipaigad kööki, magamistubadesse ja esikusse.

Ka magamistuba jätkab sama stiili ja koloriiti — põhjamaiselt mahedad toonid ja hästi valitud sisustusaksessuaarid, mis lisavad kargesse üldpilti hubast nooti.

Kortermaja juurde kuulub ka üldkasutatav terrass, kus võib veel tänu välikaminale soojemaid sügisilmasid pere või külaliste seltsis nautida.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil:

Allikas: Alvhem.com