Tänavused tapeeditrendid lähevad ajas tagasi 18. ja 19. sajandisse ja teevad kummarduse käsitööle. Maailm on üha enam liikumas jätkusuutlikuse suunas ning tapeeditootjadki mõtlevad ajatutele mustritele, mis ei kao moest ka aastakümneid hiljem. Ja muidugi unistame kiirelt urbaniseeruvas ühiskonnas rohkem idüllilisest maaelust ja õrnadesse mustritesse mähitud suvekodudest. Rootsi tapeeditootja Duro üllatabki vanade ja ehedate mustrite ja maalähedaste toonidega.

Fotod 2x: Duro

Eriti hinnatakse just suuri ja julgeid lillemustreid, kuid oma kindel koht on ka klassikalistel geomeetrilistel motiividel.

Kergelt kevadise ja kargelt õhulise meeleolu loovad ühevärvilised taimestruktuurid William Morris& Co tapeetidel. Muster ise on välja töötatud juba aastal 1876, kuid kaasaegses interjööriski on Morrise mustrid ülimalt hinnatud.

Foto: William Morris & Co

Põhajamaiselt kargelt, kuid samal ajal värskelt kevadiselt mõjuvad ka Sandbergi minimalistlikud lillemotiivid.

Foto: Sandberg / Ellos.fi


Rootslaste ajalooliseid tapeedimustreid tootev Boråstapeter tuli veebruari alguses välja uue kollektsiooniga, mis sündis koos kohaliku lastebrändi Newbiega ning on loodud just pere pisematele.

Foto: Borastapeter.com