Armas suvekodu Haapsalu lähistel, 103.00m2, 95 000€

Ligi sada aastat vana talumaja on tänaseks saanud täiesti uue hingamise. Ruumid on avarad ja pakuvad võimalusi ka ümberplaneerimiseks. Vahetatud on katus ja katusekonstruktsioonid, aknad, ahi, põrandad ning terrassid. Juurde ehitatud hooneosa on laotud Eesti rahvuskivist, mis pärit lähedal asuvast Ungru paemurrust.

Kümmekond aastat tagasi on krundile püstitatud 30 m² palkidest saunamaja koos hubase eesruumiga.

Interjööri iseloomustavad suured ja avarad ruumid. Nagu talumajale omane, on viimistluses kasutatud valdavalt puitu.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Unistuste talumaja Lindi külas, 185,1m2, 150 000€

Vaid 20 minutit autosõidu kaugusel Pärnu linnast asub täiesti omaette maailm keset oma privaatset metsatukka. Ümbritsev mets tagab ka tuulisema ilmaga piisava tuulevaikuse, et kinnistul toimetada. Kinnistul on kaks kõrvalhoonet — vana ait ja saunamajake koos sauna eesruumi ja garaažiga. Eramu esmane kasutuselevõtt on aastast 1932. Tänaseks on palkmaja stiilselt renoveeritud, uued kaunid puitpõrandad. Välisfassaadi katab värvitud puitlaudis.

Elamu keskel asetseb avar taluköök. Köögist vasakule poole jääb sanitaarruum ja saun, koos sauna eesruumiga. Edasi avaneb avar rehetuba, pääsuga terrassile, kus mõnus suveõhtutel istuda. Rehetoast läheb veel uks vanasse lauda-ossa, kus võimalus taas avaral pinnal tegeleda kas puutööga või mõne muu hobiga.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Mereäärne talu Muhu saarel, 190.00m2, 219 000€

Hoole ja armastusega tehtud ja hoitud kodu saarel asub merest kiviviske kaugusel Lehtmetsa külas. Krundil asub 1930. aastal ehitatud klassikaline rehielamutüüpi talumaja koos kõrvalhoonetega.

Maja keskel asub suur taluköök, mida ümbritsevad suur elutuba, kolm magamistuba, kaminatuba, sanitaarruumid, saun ja verandatuba. Katusealune korrus ootab veel kõpitsemist.

Siseviimistluses on kasutatud palju heledaid toone, esile toodud palkseinu, palktalasid lagedes ning kivimüüri, tervikuna on loodud väga hubane ja kodune lahendus.

Hoovi osa on piiratud kiviaiaga ning maja ees kasvavad kõrged ja suured põlispuud. Maja tagant leiab nii ilu- kui ka viljapuuaia.

Otsa talu Abaja külas, 256 m², 199 999€

Renoveeritud maaküttega rehielamu tüüpi talukompleks kuulus omal ajal küla sepale. Hooned on valmistatud maakividest ja palkidest.

Ka koht ise on tõeliselt idülliline paik, mida ümbritsevad karjamaad ja viljapõllud. Kinnistul asub peahoone ja 7 kõrvalhoonet ( saun, sepikoda, ait, kõrvalhooneid 4tk) ja maakivist varemed.

Interjööris kohtab taluarhitektuurile omaseid detaile — näiteks nähtavale jäetud maakivist pindu, palkidest vaheseinu ja massiivseid puittalasid.

Huvi korral vaata lähemalt City24.ee lehelt.

Toominga talu Kaberneeme külas, 174.8 m², 379 000

Toominga talu asub 300 meetri kaugusel privaatsest liivarannast ja 250 meetri kaugusel Kaberneeme sadamas asuvast OKO restoranist. Hoonekompleks on valmistatud maailma juhtiva palkmajatootja Honkarakenne (HONKA) poolt. Hooned on valmistatud polaarjoone tagant hangitud männipuust, mis on mõeldud kestma sajandeid. Vastav puit võimaldab säilitada õdusa ja sooja keskkonna isegi kõige külmemal talvel ning reguleerib sisekliimat.


Talukompleksi kuulub ka individuaalse projekti järgi tehtud kohalikust metsamaterjalist katusega varustatud terrass. Samas asub majapidmistarvikute kuur ja Tulikivi ahjuga korralik puuküttega saun.

Hoole ja armastusega loodud aias kasvab 62 kaske, elupuud, kadakad, kuused. Lisaks palju põõsaid ja lilli, mis kõik kokku teevad kinnistu loomult privaatseks.

Interjööris loob põhjamaise meeleolu heledaks töödeldud puit ning avar ja ruumikas planeering.

  • Huvi korral vaata lähemalt RE/MAX kinnisvarabüroo kodulehelt.

20. sajandi algusest pärit talumaja Pärnumaal, 112.20m2, 54 900€

Nedrema külas Pärnumaal asub märkimisväärse ajalooga maja. 19. sajandi lõpul ostsid praeguse omaniku esivanemad kinnistu Ahaste mõisnikult. Talumaja suurusega sai valmis aastal 1900. Maja on ehitatud tolle aja kohta üsnagi stiilselt — mansardkatusega.

Majal on põneva vormiga aknad ning kaunis veranda, mis suvel aiaga ühendada.

Kahekorruseline talumaja mahutab kolm tuba.

LOE LISAKS: