1920. aastatel rajatud maja Rootsi lõunaosas on suurepäraseks näiteks sellest, et toimiv sisekujundus ei pea ilmtingimata tähendama grandioosseid detaile ja keerukaid lahendusi. Sisustus on elamises võimalikult lihtne ning rõhku on pandud pigem mugavusele ja elu praktilisele poolele. Ka värvid puuduvad interjööris peaaegu täielikult ning omavahel sulavad kokku valge, beeži ja halli mahedamad varjundid. Nagu põhjamaistele kodudele tihti omane, ei leia elutoast isegi kardinaid, sest valgus on meie kliimas midagi nii väärtuslikku, mida oleks patt kardinatega varjata. Eks lihtsuses ju peitubki ilu ja võlu!

Köök paistab samuti silma oma lihtsa, kuid veetleva tagasihoidlikkusega. Omavahel kohtuvad puhtad valged pinnad ja puidutoonid.

Katusekorrusele sisse seatud magamistubades on rõhk naturaalsetel linastel tekstiilidel.

Ainus kirevam koht majas on trepihall, kus on säilinud 1920. aastatel ehitatud puittrepp. Osa seinast on tapeeditud julgelt lilleliseks. Kontrastiks on muidugi taas skandinaavialik valge.

Siin-seal kohtab ka üksikuid värvilaike. Teise korruse uksed on saanud sinise kuue ja põrand on muudetud kahes erinevas toonis õlide abil põnevalt mustriliseks.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Fantastic Frank