1. Kaasaegne lähenemine maakodu stiilile

See stiil sobib kõigile, kellele meeldivad moodsad lahendused, kuid tahavad enda kodu hoida samas isikupärasena. Eriti hästi töötab kujundus kodudes, kus juba maakodu hõngu soosivad detailid olemas — näiteks vanad palkidest või puitlaudisega kaetud seinad ja vanad puidust põrandad. Samas on võimalik luua sarnane õhkkond kasutades võrdselt uusi ja vanu detaile. Puit on kena mitte ainult maakodus, vaid ka moodsas linnakorteris.

Järgmise aasta üks märksõnasid on taaskasutatud puit. Populaarsusemaks muutuvad sisustusesemed, kus on näha rohkem ebatasasusi ja puidu loomulikku mustrit. Maailm liigub üha kindlamalt loodulikke materjale soosival kursil.

2. Käsitöö

See sisustustrend paneb rohkem rõhku detailidele, mis on inspiratsiooni saanud 19. sajandil alguse saanud liikumisest, kus hoiti hinnas rohkem käsitööna valminud esemeid. Sisekujundajate sõnul hakkavad inimesed üha rohkem hindama käsitööna valminud asju ning tüdinema isikupäratust masstoodangust.

3. Ammuta inspiratsiooni rannapuhkusest

Kes ei unistaks soojamaa puhkusest mere ääres? Selline õhkkond on võimalik luua ka enda koju. Kusjuures on sisekujundajate sõnul tegu ühe kasvava trendiga. Kujundus on inspireeritud troopilistest puhkustest, kujutatakse mahedates värvides palmilehti ja randu, mis muudavad kodu kohaks, kus mõnusalt puhata saab. Põhjamaa kliimasse sobitub suvine meeleolu imeliselt hästi — seda eriti ajal, kus reisimine on raskendatud.

4. Vintage

Antiik-, retro- ja taaskasutatud esemed sobivad kõik endiselt moodsasse interjööri. Miksi julgelt uut ja vana ning lisa tummiseid värve — võtmeks on kontrastid. Vintage-stiilis kujundust tuleb üles ehitada tasapisi. Oluline on valida esemed, mis päriselt sulle midagi tähendavad.

5. Naturaalsed värvid

Tuleval aastal koguvad populaarsust naturaalsed, maalähedased toonid. Soojad rohelised, sügavad punased, mahlased ploomilillad ja tumepruunid võidavad järgmisel aastal veelgi rohkem südameid.

6. Traditsioonilisus

Ajatu trend, mis on inspireeritud 18. ja 19. sajandist. Sinna kuuluvad klassikaline kunst, antiikesemed ja ajaloolised detailid. Traditsioonilisus toob peaaegu igasse kodusse natuke harmoonilisust. Sisekujundajad lisasid, et seda stiili elamutes on näha palju sümmeetriat.

7. Kergelt kulunud mööbel

Järjekordne ajatu trend toob kodudesse kergelt kulunud elegantsust ja hooletult boheemlaslikku luksust. Selleks, et luua enda kodusse kergelt ajast kulunud välimus, soovitavad sisekujundajad sobitada uusi asju vintage-poodidest leitavate esemetega. Kergelt koorunud värv ja ebatäiuslikud nüansid lisavad sellele stiilile ainult võlu.

Allikas: homesandgardens.com