Kuna ruum on piiratud, oli sisekujundaja jaoks suurim väljakutse lahendada pind ära nii, et iga ruutmeeter oleks võimalikult funktsionaalselt kasutatud. Üleliigsele selles pisikeses elamises seega kohta ei ole! Samas oli eesmärk, et ruum näeks välja õdus, kutsuv ja tekitaks koduse tunde. Mööbli puhul oli tähtis, et see oleks mitmeti kasutatav ja täpsete mõõtmetega, mis on kooskõlas teiste ruumis olevate esemetega.

Näiteks oli diivani ja tooli vahele vaja kohvilauda, mis muudab ruumi mõnusalt hubaseks, kui seda elutoana kasutada. Tekkis aga küsimus: kuhu panna kohvilaud, kui diivanvoodi on avatud? Appi tõttas mööblitisler Ben Cruzat, kes valmistas eritellimusena kohvilaua, mida ei pea mujale tõstma. Selle saab vajadusel muuta nii madalaks, et see jääb diivanvoodi alla.

Et ruumi interjöör tunduks hubane, otsustati ruumi lisaks tumedale seinale tuua toonid, mis sarnanevad soojale puidule, nahale ja looduslikule tekstiilile. Lisati ka mõni erksinine detail, mis annab ruumi pisut särtsakust ja sobib kraanikausikapi taga oleva plaaditud seinaga.

Elutuba on lihtsasti kohandatav ka magamistoaks…

Teine magamisase on ruumi kokkuhoiule mõeldes viidud otse katuse alla.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Board&Vellum arhitektuuribüroo; Fotod: Andrew Giammarco Photography