Puu energias inimesed (sünniaasta viimane number 4 või 5, näiteks 2014 ja 2015) on lahked, diplomaatilised, keskmisest intelligentsemad, kunstikalduvustega, eelarvamustevabad, piiranguteta, uuenduslikud ja heade organisatoorsete võimetega. Tänu energilisusele on nad paljudele eeskujuks. Neil on tugevalt arenenud kodanikutunne. Tegemist on ideede eest võitlejatega, eredate isiksustega, kes võidavad endale kergesti mõttekaaslasi.

Positiivse joonena tasub märkida nende artistlikkust ja suurt algatusvõimet — igat uut asja, uut ideed alustatakse suure entusiasmiga. Selle nimel ollakse paljuks valmis, ka eneseohverdamiseks, nad on paindlikud ja leplikud.

Negatiivse joonena võib välja tuua kannatamatust ja sellest tingitud pidevat survet teistele ning ka plahvatuslikkust, samuti liigset idealismi.

Kas tundsid end ära? Kas eelnev kajastub ka sinu kodus?

Puu kodu on täis taimi, kas elusaid, mustrina või piltidena. Puu inimesed jumaldavad pealisehitusi, näiteks rõdusid, lodžasid, terrasse ka katusel. Neile meeldivad katusealused, vintskapid, ruumisisesed rõdud jne. Nende maja peab väljendama kasvu või tõusu. Nende kodud on vabad kolist ja mälestustest. Kodu on esteetiliselt meeldiv. Oluline märgusõna on kodu õhurikkus ja hea ventilatsioon.

Puu energias lastetoas on kasutatud materjalina puitu, samuti tõuse, treppe ehk tõusvaid liine.

Puu energias maja väljendab kasvu ja eelistab kõrgusesse minekut, kuid mitte väga kõrget katust.

Puu materjalid on taimed, puit, paber, puitmööbel, sambad, loodusmaalid, lillemustrid, triibulised (vertikaal) tapeedid ja kangad, soonikkude. Samuti bambus, rotangmööbel, pillirood, vitspunutised, džuutriie, kork, kautšuk, kõik naturaalsed materjalid.

Väga iseloomulik Puu stiihiale: lillemustrid, puitmaterjal, sinakad-rohekad toonid, tõusvad liinid. Ilus.

Saunas domineerib alati Puu energia, seda enam et Puu stiihia on loovas tsüklis nii Veega kui ka Tulega (soojus, kuumus).


Puu värv on roheline. Stabiliseerimiseks tuleb kasutada tumerohelist, salatirohelist või sinakasrohekat tooni. Puu vormid on vertikaaljoon, silindriline vorm, ka postid ja sambad, samuti fotograafiast tuntud portree formaat (kasvav vorm).

Puu stiihiale iseloomulikud mahedad värvitoonid magamistoas.

Eramaja aatrium teise korruse rõdult vaadatuna. Loomulikult kannavad Puu energiat endas taimed.


  • Maa elemendi kodu kohta saad lugeda SIIT.
  • Metalli elemendi kodu kohta SIIT.
  • Vee elemendi kodukujundamisest saad lugeda SIIT.

14. septembril algab Seeder Konsultatsioonid OÜ selle õppeaasta ainus feng shui algkursus, loe lähemalt SIIT.