1. Pimedad esikud ja koridorid
Esik on feng shui aspektist üks olulisemaid ruume terves elamises ja väärib seega erilisest tähelepanu. Pime ja süngetes toonides esik ei ole just kuigi hea visiitkaart kodule, seevastu hele, puhas ja avar esik ei loo mitte ainult külalistele head tunde, vaid ka energia tajub, et on sellises kodus oodatud. Kui soovid koju tuua positiivsed vibratsioonid ja panna energia kogu elamises voolama, vaata üle esiku valgustus, kaunista ruumi mõne ilusa kunstiteose või fotoga ja leia koht toataimele.


2. Televiisor magamistoas

Lisaks sellele, et televiisor magamistoas on tõeline suhtetapja, on ta ka feng shui põhimõtetele toetudes kurjaks silmas magamistoas. Voodi vastu asetatud teler toimib peeglina, mis tõukab sinu enda energia tagasi ja blokeerib seega energia loomulikku voolavust.


3. Liiga palju patju voodis

Kui massiivne voodipeats on feng shui seisukohast hea investeering, mis tekitab turvatunnet, siis selle asendamine hunniku patjadega peaks olema välistatud. Voodi ülekuhjamine liigsete detailidega loob mulje, et partneri jaoks seal ruumi ei ole. Selle asemel soovitatakse magamistoas kasutada paariselemente — kahte öökappi, kahte valgustit, kahte patja. Vaid madrats peaks olema üks.


4. Hooldamata taimed ja kunstlilled

Kõige elava üle peab feng shui reeglite kohaselt kandma head hoolt. Närbunud lilled vaasis või hooldamata toataimed saadavad kosmilisele chi energiale sõnumi, et kõik elav, mis ruumi satub, on määratud hukule. Samuti panevad voolava energia seisma tolmu koguvad kunstlilled.

5. Liiga palju vanu fotosid

Kuigi perepiltide eksponeerimises ei ole iseenesest midagi halba, tasuks vältida vanu fotosid, mis tähendavad minevikku kinnijäämist. Täiskasvanud laste titepildid tasuks asendada värskete fotodega, mis sümboliseerivad perekonna arengut ja saavutusi. Nii tõmbab kodu ligi harmoonilist ja edu soosivat energiat.


6. Kunsti ja fotode paigutus "ühel joonel"

Pilte loodiga ritta seades ja ülimat perfektsust taga ajades luuakse enesele teadmata pildireast "mürginool". Selle asemel soovitavad feng shui spetsialistid kasutada erineva suurusega raame ning asetada osa pilte madalamale ja teised kõrgemale. Illusioon voolavusest paneb ka energia toas sujuvamalt voolama ja suunab selle ühtlaselt teistesse ruumidesse.

7. Tilkuvad kraanid ja katkised veesüsteemid

Kui midagi vajab elamises parandamist, tuleb see ka kiiremas korras ette võtta, sest katkised asjad tõmbavad ligi negatiivset energiat. Eriti oluline on see kanalisatsiooniga seotud seadmetes, sest vesi sümboliseerib feng shui õpetuses jõulist ja voolavat energiat, mis on seotud tervise ja rahaga. Tilkuva kraanide ja lekkivate torudega loome soodsa pinnase kasvu ning edu soosiva energia pidurdamiseks.

LOE LISAKS: