Eesti kodu hinge sissepuhujad on alati olnud nii mees kui ka naine. Mees raius metsas palgid, tõi need koju, pani oma kätega maja püsti ja tema hing jõudis kodu igasse nurka ja palgi prakku. See energia, see armastus millega oma kodu loodi aitas majal kaua vastu pidada. Vastupidiseid näiteid võib tuua aga lähiminevikust. Eriti haledas olukorras on täna 1980-ndatel aastatel ehitatud majad. Viimased hakkasid juba mõni aasta pärast valmimist kiiresti lagunema. Küll kirume tolleaegsest ehituskvaliteeti, kuid piiluge neisse hooneisse, mis veel täna abistavat kätt pole tunda saanud — need lõhnavad kurbuse ja haiguse järele.

Majja, mille mees oma kätega püsti pani, lisab naine pisidetaile ja armastuse. Naine, kes kannab endas põlvest põlve saadud teadmisi, lisab siia juurde oma sisemaailma rikkuse ja loob uue kodu. Kui naine ja mees tajuvad harmoonia olemust sarnaselt, on nende kodu huvitav nii sisekujunduselt kui ka hingerikkuselt. Tänapäeval ütleme selle kohta, et neil on mugav ja maitsekas kodu.

Kodu hingerikkus on otseselt seotud tema elavana hoidmisega. Parim viis selleks on kodu ehtimine erinevate tähtpäevade, nagu jõulude, vastlate, nelipühade, jaanipäeva, lõikuspühade jne puhul. Igasugune tegevus kodus, ka koristamine, parandab kodu energeetikat ja annab kodu hingele elujõudu ja rõõmu meid veel kaua teenida.

Sellepärast vaadake oma kodu lähemalt, millal te viimati laudlina või kardinad vahetasite ja kas laual seisab värske energiarikas lillevaas. Vaadake ka oma kodu akendest välja. Mida te seal näete? Kui midagi ebameeldivat, siis kaitske inetut vaadet ilusate detailidega (lill, vaas, kardin, vitraaž). Minge kindlasti õue ja pöörake pilk oma kodu akendesse. Mida te seal näete — sellisena tajub teid ka ümbritsev maailm.

See artikkel on sissejuhatus harmoonilisse energiaõpetusse feng shuisse. Edaspidi hakkavad minu sulest kord nädalas ilmuma artiklid õnneliku kodu loomisest ehk tasakaalus ja heaolus energia loomisest. Soovin teile mõnusat lugemist ja saadud teadmiste praktikasse rakendamist, sest edu ja õnn tulevad ainult heas toonuses ning ise aktiivselt oma heaolu loovate inimese juurde. Järgmise neljapäevani!

Eesti oma feng shui — seeder.ee