Jõuluks kodu kaunistades soovitab Kaubamaja väljapaneku juht Piret Vapajeva ideid ammutada rahvusmustritest ja loodusest . Kodus tasub üles otsida kõik reisidelt kogutud etnomeened ja neid omavahel julgelt sobitada. Selle aasta jõuluehetelt leiab külluslikult nii meile lähedaste eesti, vene ja skandinaavia rahvapärimusest tuttavaid kujundeid kui ka kaugemate rahvaste stiili.

Folkloorist laenatud ideed klassikaliste klaaskuulide-inglite kõrval väga palju võimalusi: nukud, hobused, linnud, loomad ning eelkõige originaalsed mustrid. Erinevate rahvusmotiivide julge segamini kasutamine koos kulla ja hõbedaga annab rikkaliku värviküllase tulemuse ja siin võib iga kodukaunistaja lasta julgelt fantaasial lennata. Materjalide valikul on tema sõnul selle aasta jõuluehetes kasutatud palju looduslikku. Oksad, käbid, koor, sammal, suled — kõik need vanad head ideed sobivad ehtimiseks ideaalselt ja nendest on inspiratsiooni saanud ka paljud jõulukaunistuste disainerid. Värske ideena pakub Vapajeva välja klassikalise rohelise kuusepuu asemel jõulupuu valmistamist hoopis muudest looduslikest materjalidest.

Lõppeva aasta teine trendikas kodukaunistuse suund on minimalistlik põhjamaine teema, milles domineerivad puhtad toonid ning esemete lihtne vorm. Kesksel kohal on valge ja must, mis on pidulikkuse lisamiseks taas vürtsitatud hõbeda-kullaga. Meeleolu on väljapeetud ja elegantne, pisut lisavad intriigi vastuolulised vormid ja materjalid. Ka selle stiilisuuna puhul tasub olla julge katsetaja. Minimalistliku portselani võib jõululaual kõrvuti asetada raskepäraste savinõudega. Puit ja metall lauakaunistustes aitavad välja tuua klaasi õrnuse.

Nagu tavaliselt, ei ole ka sel aastal kuhugi kadunud ajatu jõuluklassika, mis ikka ja jälle võlub oma traditsiooniliste sümbolite ning punase-rohelise-valge gammaga.