Seega rühib keskmine austraallane veel hulga tööd teha ja pikemalt lahtiolevatest kaubamajadest — vahetult enne pühi lausa ööpäev läbi — ostab kiirelt lähedastele kingid.

Jõule tähistatakse koos pere ja sõpradega 25. detsembril enamasti kodus või isegi rannas barbeque`d süües. Kingid ilmuvad kuuse alla eelmisel ööl.

Kätlini pere ostab kohalikust poola poest verivorsti, kapsast jms, kuid üldiselt panevad seal elavad välismaalased jõululauale kalkuni, grillitud juurvilja ja puuviljakeeksi. Kohalikud söövad ohtrasti salatit ning sea-, lamba- ja veiseliha koos hulga sibulaga barbeque`l küpsetatuna.

Kuusk siin ei kasva, lõuna pool Austraalias on võimalik farmist koju tuua kuusesarnane jõulupuu. Meie pere just sellele panustab, kuid valdavalt on kodudes siiski kunstkuusk, mida saab kasutada aastast aastasse. Suurt rõhku pannakse majade välisele ilule. Jõuluvanad, vilkuvad tuled ja candy cane pulgakommikaunistused ehivad maju ja aedu.

Põhja-Austraalias on jõulude ajal niiskem hooaeg (wet season), ja seetõttu on seal jõulud taandunud pigem barbeque-lõunale ja jõulukaunistustele pööratakse vähem tähelepanu.

  • Järgmisena toome teieni jõululoo Ameerika Ühendriikidest.
  • Inglismaa jõulumeeleolust loe SIIT.
  • Balil peetakse hoopis galungani. Värvikirev ja kaunistusterohke püha. Loe lähemalt SIIT.
  • Malta säravatest pühadest loe SIIT.
  • Jõulutraditsioonidest ja pühadeagsest kaunistamisest Taanis saate lugeda SIIT.