Terviklikku sisustuslahendusteenust pakkuv OCCO on kiiresti kasvav ettevõte, kelle lähiaastate eesmärgiks on oma teenuste digitaliseerimine ning esmalt Hollandi turule ja siis juba laiemalt välisturgudele laienemine.

„Hollandi turg on Eesti omast 17 korda suurem ning lisaks kolivad Brexiti tagajärjel paljud suured ettevõtted oma kontorid just sinna üle. Samuti on Hollandi elanikud vastuvõtlikumad innovatsioonide osas ja valmis katsetama uusi teenuseid. Eesti disainerite ja mööblitootjate jaoks pakub oluliselt suurem turg rohkem võimalusi ja väljakutseid teha midagi uut ja huvitavat,” selgitas laienemist OCCO juhatuse liige Ander Sõõrumaa.

Suvel käivitab OCCO platvormi, mis võimaldab Eesti mööblitootjatel ning sisekujundajatel ja -arhitektidel oma tooteid ja teenuseid müüa välisturgudele ning sellega oma kliendibaasi ja käivet kasvatada. „OCCO platvormiga liitunud mööblitootjad saavad oma tooteid müüa suurtele turgudele ilma, et neil oleks isiklik ekspordiplaan, sest kauba paigaldab ja tarnib OCCO,“ ütles Sõõrumaa. Tootjatel on platvormiga liitumiseks teinegi põhjus. „Välisturgudele laienemine ei ole väikestele tootjatele lihtne ning jalga ukse vahele saada on keeruline. Kuna meie disainerid pakuvad klientidele sisustuse terviklahendusi, siis läbi platvormi on tootjatele lihtsam projektidesse pääseda ja oma müüki kasvatada,“ lisas Sõõrumaa.

Platvorm lihtsustab ja pakub rohkem töövõimalusi ka kohalikele sisekujundajatele ja -arhitektidele. Läbi platvormi saavad nad teha rahvusvahelisi töid ilma pideva reisimiseta. Praeguses olukorras, kus reisimine on keeruline ja piirangutel puudub tähtaeg, on see hea võimalus oma tööpõldu laiendada ja leida uusi kliente.