Rober Downey juuniori villa ei ole muidugi ainus luksuslik elamine, kuhu Eesti tootjate põrandad jõudnud on. „Oleme teinud hulgaliselt prestiižseid ning nimekaid projekte, sealhulgas näiteks Apple’i tippjuhi California villa, mainekad rahvusvahelised hotelliketid Sheraton ja Marriott, luksuslik, maailma saja parima disainhotelli hulka valitud Nira Monata Itaalias, hinnatud moedisaineri Paul Smith disainipood Londonis. Lisaks kaunistavad Bole põrandad paljude riigijuhtide, kunstnike ja tippatleetide kodusid nii Eestis kui ka mujal maailmas,” kommenteeris ettevõtte rahvusvahelist edu Bole OÜ turundusjuht Rebecca Andreas.

Pole just kuigi keeruline mõistatada, miks omanäolised ja rustikaalse joonega põrandad maailmas niivõrd populaarsed on. Võti peitub loomulikult loodusläheduses ja erilises disainis. „Teeme igapäevaselt koostööd tippdisainerite ja arhitektidega, kelles reeglina äratab huvi see, millised uued võimalused avanevad Bole disaini kasutades, aga neile avaldab muljet ka meie keskkonnasäästlikkus. Bole toodangu teeb eriliseks looduse vaba joone ja disaini toomine põrandatesse. Miks üritada mahtuda inimese seatud raamidesse, lõigates puitu sirgeks, kui ta on oma olemuselt midagi muud? Loodus ei mahu karpi, mille servad on ühepikkused, sirged ja paralleelsed. Küll aga pakub loodus unikaalsust ja isikupära, just seda meie põrandad väljendavadki: loomulikkust ja looduslikkust,” lisas Rebecca Andreas.

Bole eesmärk on planke võimalikult vähe lõigata, et puitu nii palju kui võimalik ära kasutada. Iga plank sobitatakse arvutiprogrammi abil täpselt kõrvalolevaga, nagu pusles. Puiduna kasutatakse tamme, saart, kirssi, pähklit ja termosaart.

Bole on 2010. aastal loodud Eesti ettevõte, mis tegeleb loodusliku joonega põrandate tootmisega. Bole unikaalne ja patenteeritud tootmistehnoloogia võimaldab toota põranda- ja terrassilaudu, mööblit ning muid sisekujunduselemente.

Vaata videost Robert Downey juuniorile kuuluvat kodu:

Allikad: Bole.eu, Architectural Digest

LOE LISAKS: