Nii nagu ühele täisväärtuslikule ateljeele kohane, on korteris rohkesti katuseaknaid, mis püüavad põhjamaises talves kinni viimsegi valguskiire. Ka möödunud sajandi esimeses pooles ei olnud katuseakendega ateljeekorterid kunstnikkonna seas iseenesest haruldased. Nii täpne töö nagu maalimine vajas head valgustust — seda eriti kliimavöötmes, mida iseloomustab pikk ja pime talv. Erinevalt eluruumidest oli tollastele ateljeedele iseloomulik avatud planeering. Korteris ei ole uute omanike sõnul suuri muudatusi tehtud ja säilitatud on võimalikult palju algupärast. Nii annavadki köök, elutuba ja magamistuba kokku ühe suure ruumi, mis on üksteisest eraldatud vaid mõtteliselt.

Hiiglasliku ühetoalise korteri avarust rõhutab veelgi valge värv, mis katab nii seinu, lagesid kui ka põrandaid. Ka köögimööbli puhul ei ole otsitud erilist kontrasti. Lumivalgest interjöörist eristub vaid metallist kaasaegne köögisaar ja 1920ndatest aastatest pärit puitdetailid.

Korteri säravaimaks pärliks on Alvar Cawéni oma kätega tehtud puidust kamin. Laheda sisustusaksessuaarina mõjuvad ka ukse kohale asuvasse riiulisse viidud kaminapuud. Lumivalgetele Arne Jacobseni sipelgatoolidele on lisatud aktsendiks puiduvärvi istumispadjad.

Magamistoa ja elutoa eraldab köögist madal riiul, mille taha on sisse seatud diivaniga istumisnurk. Küllaltki ebatavalise magamistoa muudavad hubasemaks seina sisseehitatud raamaturiiulid.

Lõbusalt ja värskendavalt mõjuvad ka vanad retrodetailid. Telerialusena on kasutatud näiteks vanu kohvreid, mis toimivad ühtlasi ideaalse panipaigana.

Ainsad ülejäänud korterist eraldiseisvad ruumid on saun, duširuum ja esik.

Esik on pikk ja kitsas ning vajas korralikult peamurdmist, kuidas ilma kappide abita mahutada ära kümneid kingapaare ja üleriideid. Lahenduseks sai multifuktsionaalne istepink, mis on samal ajal panipaigaks jalanõudele. Vastasseina ilmsestavad vanamoelised riidenagid.

  • Kui soovid selles omapärases korteris peatuda, saad seda teha majutusportaali Airbnb vahendusel.