Itaalia disaini lummuses

Disainiööl on tänavugi fookuses rahvusvaheline disain. Üks neid portreteerib Paolo Favaretto tegemisi 40 aasta jooksul.

Itaaliast Paaduast pärit tööstusdisainer ja arhitekt Paolo Favaretto lõpetas Veneetsia Ülikooli arhitektuuri erialal ning asutas seejärel oma firma Favaretto & Partners. Nüüdseks on ta rahvusvaheliselt tunnustatud autor ning konsultant, kes on koostööd teinud väga paljude mainekate ettevõtetega. Favoretto on kavandanud mööblit, valgusteid, nõusid, elektroonikat. Ta on pälvinud arvukalt auhindasid ja tunnustusi. Tema asutatud on Itaalia disaini ja erivajaduse instituut, samuti kuulub Favoretto praegugi mitmete erialaorganisatsioonide juhtkonda. „Tuleks teha asju, mida inimestel on tõesti vaja,” on rõhutanud Favoretto esemete disainimisest rääkides. Tema viimaste aastate tuntumad tööd on toolid Choppy (2015, Gaber), Chavalet (2014, Gaber), Slot (2013-2014, Gaber), More (2012, Gaber), tumba Pig (2014, Lightspace), ajukahjustusega laste iste Abbraccio (2006, Ortopedia Antoniana), põrandalamp Trepai (2013, Vistosi), mahutite süsteem Domino (2015, B-line) ja raamaturiiul Fishbone (2015, B-line).

Näitus avatakse 17. septembril Kultuurikatlas. Vaata ka www.favarettoandpartners.com

Laura Ashley uue sügis-talvise kollektsiooni tutvustus
N 17.09 kl 18:00-21

Disainiöö raames on meil heameel kutsuda Teid mõnusale koosviibimisele 17.09 kl 18-21, kus saate tutvuda Laura Ashley uue sügis-talvise kollektsiooniga, nautida head veini, suupisteid ning mõnusat seltskonda. Komplimendina kõigile kingitus.

Laura Ashley on maailmas armastatud kodusisustuse ja elustiili bränd, esindades klassikalist Inglise stiili. Laura Ashley esinduskauplus pakub terviklikku lahendust alates mööblist kuni aksessuaarideni. Salongi tootevalikut iseloomustavad põnevad mustrid nii tapeetide kui kangana, stiilsed valgustid, elegantsed voodikatted ja voodipesu, romantilised serviisid, koduparfümeeria ja mitmed aksessuaarid.

Laura Ashley pakub kodusisustuse kõrval ka elegantseid naisterõivaid, mis esindavad klassikalist stiili kaasaegse nüansiga. Rõivaste kvaliteet, ajatu välimus, hea istuvus ja naiselikud mudelid on olnud Laura Ashley edu saladuseks aastast 1953. Laura Ashley rõivakollektsiooni täiustavad kaunid aksessuaarid, mis sobivad meie igasse päeva.

Laura Ashley esinduskauplus
Kentmanni 4, Tallinn

Hektor Light esitleb: kohtumine disaineriga Dima Loginoff
R 18.09 kl 16:30 @ Kultuurikatel

Valgustite müügiga tegelev bränd Hektor Light esitleb Disainiöö raames noort vene disainerit Dima Loginoffi, kes oma uute loodud valgustitega on maailmas kuulsate tooteloojate hulka asumas.

Kohtumine kõigi disainihuvilistega toimub reedel 18. septembril Kultuurikatlas algusega 16.30 teemal “Dima Loginoff: the way in product design”. Kavandatud tunnise kohtumise ajal räägib Dima endast ja oma loomingu sünnist. Üritus on tasuta.

Vannitoaesteetikat - Villeroy & Boch Gustavsbergi uue vannitoasarja Estetic tutvustus

Disainiöö raames tutvustatakse Villeroy & Boch Gustavsbergi uut vannitoasarja Estetic, mille on disaininud rootsi sisearhitekt ja disainer Jon Eliason. Inspireerituna nimeka rootsi disaineri Stig Lindbergi töödest, on Eliason asendanud toodete teravad nurgad meeldivalt ümarate vormidega. Süvenenud põhjalikult vannitoamaailma detailidesse, seadis tiim eesmärgiks luua uudse vormiga sanitaarkeraamika, mis harmoneeruks võimalikult hästi loodusliku voolava veega. Tulemuseks on orgaanilise vormiga vannitoatooted — vesi voolab täpselt sinna, kuhu peab. Valamu ja WC-pott on disainitud samast põhimõttest lähtuvalt — idee oli luua harmooniline tervik, kus need erineva funktsiooniga tooted suhestuksid teineteisega otsekui õde-venda. Esteetilisus, loomulik veevool ja „õe-venna“ vaheline dünaamika ongi peamised märksõnad, millest Jon on Estetic sarja loomisel lähtunud.

Näitus avatakse 17. septembril Kultuurikatlas.

Isikupärase lambivarju meisterdamise töötuba
N 17.09 kl 17:45-19:00 Lootsi 11
Disainiöö raames kutsub Overall oma kodu või kontorit värskendama ning kujundama meeleolukat lambivarju. Korraldajad leiavad: “Poest leiad kõiksugu lambivarje kuid isikupärase ja kahtlemata originaalseima prindid ikka ise. Lambivarjude printimiseks kasutame HP keskkonnasõbralikku ja lõhnavaba lateksprindi tehnoloogiat, mille prindimaterjalide valik on äärmiselt lai. HP lateksiga prindid tavapaberile, kangale, vinüülile, valguskasti kilele, tava- ja purjekleepsule, lõuendile, tapeedile, polüpropeenile ning isegi kunstnahale. ”

HP Lateks tehnoloogia on keskkonnasõbralik ehk prinditud pind ei jää lõhnama ning tindid ei sisalda tervisele ja keskkonnale kahjulikke aineid. Antud tehnoloogiale omistatud sertifikaadid vaid kinnitavad, et prinditud pindu võib kasutada haridusasutuste, tervishoiuasutuste, kontorite ja kodukeskkondade kaunistamisel. Registreerimine töötuppa on lõppenud.

  • Loe Disainiöö kohta lähemalt ka SIIT.