Väike kodu on hinnas au sees eeskätt veendunud urbanistide seas, kes veedavad suurema osa ajast kodust väljas ja kodu on peamiselt magamiseks. Kinnisvarahinnad maailma pealinnades on samuti peadpööritavad, mistõttu on mõistlik kasutada võimalikult väheseid ruutmeetreid võimalikult tõhusalt. Nagu tegi Hanczar. Ühetoalisesse korterisse on ta mahutanud köögi, magamistsooni, tualeti koos vannitoaga ning ruumi jagub veel elutoalegi.

Hanczari 13 m2 suuruse korteri põhiplaan on ristkülikukujuline. Kööginurk, wc-vannituba ja magamistasapind paiknevad korteri sissekäigu lähedal, moodustades puidust mahu. Välisuksest sisenedes jääb otse ette vannituba, mille ees jookseb lükanduks.

Välisuksest vasakule jääb kööginurk, seal on kraanikauss, külmik ja väljatõmmatav lõikelaud. Köögi kasutamiseks peab välisuks olema suletud.

Elutoa poolt vaadatuna jääb vannitoa vastas paiknevasse seina kapp, kus on ka väike pesumasin. Kapi peal on magamisase, kuhu pääseb mööda redelit.

Redel jookseb sujuvalt piki siini nii, et seda on hõlbus kapiust avades eest ära lükata.

Magamistasapinnal on mõnusalt ruumi kahele inimesele. Pildil näha olev laua- ja põrandavalgusti nimega Symbol esindab Hanczari enda disaini.

Elutoa ühe seina ääres paikneb mahukas kummut, mille vastas omakorda klapptoolidega lauake. Hubasuse mõttes on Hanczar toonud ruumi loomanaha ja toataimegi.

Olgugi et Hanczar on enda sõnul minimalist, ei tähenda see, et ta ei armastaks mugavust. Akna ees rippuvast võrkkiigest on mõnus jälgida õues toimuvat või lihtsalt tukastada.

Kiireim ja keskkonnasõbralikem liiklusvahend Varssavis on Hanczari meelest jalgratas. Ruumipuudusest tingituna on see korteris tõstetud seinale, toimides samas toreda dekoratsioonina.

Vannitoas, nagu kogu elamises, on kasutatud valget värvi, mis visuaalselt ruumi avardab.

Fotod: Jedrzej Stelmaszek
www.hanczar.com

LOE VEEL: