Diivanvoodite valik on tänapäeval ääretult lai: pesukastiga või ilma, kõrgetel või madalatel jalgadel, nurgaga või ilma, nahast või tekstiilist kattega. Kuidas siis valida see õige?

Esimesena tuleks vastata küsimusele – kui tihti peab diivanist saama voodi?

Vastusest oleneb, millist tüüpi ja omadustega diivanvoodi võiks koju sobida. Allpool jagab mõtteid suure pehme mööbli valikuga e-pood Kaup24.ee.

Vaata ka üht enimostetud diivanit - Nurgadiivanvoodi Anton Kaup24.ee-s.

Igapäevaselt nii diivan kui voodi

Kaasaegsed diivanvoodid käivad lahti ja kinni üsna mugavalt, mistõttu ei pea kartma, et igaõhtune voodi tegemine ning hommikul kokku pakkimine on midagi keerulist ja ületamatut. See annab võimaluse ruumi visuaalselt alati korras hoida.

Kui toa suurus vähegi võimaldab, tasub valida selline diivanvoodi (näiteks nurgadiivan-voodi), millel on sisse ehitatud mahukas pesukast. Seda saab kasutada ja praktilise panipaigana voodipesu või näiteks talveriiete hoiustamiseks. Kui lahtikäiv diivan on aktiivselt kasutusel ka magamisasemena, saab pesukasti mugavalt voodipesu päevaseks ajaks, kui mööbliese peab täitma diivani rolli, peitu panna.

Hea une saladus peitub igal juhul madratsis, olenemata sellest, kas tegemist on tavalise voodi või diivanvoodiga. Seega tasub madratsile samuti enne diivanvoodi soetamist tähelepanu pöörata.

Õnneks on tootjad aastatega väga palju pingutanud ning lahtikäivate diivanite madratsid on kvaliteedilt ja mugavuselt väga lähedased voodimadratsitega. Madratsi omaduste osaseriti nõudlikel on alati võimalus soetada lisaks ka kattemadrats, mis muudab une veelgi magusamaks.

Enamasti diivan, vahel ka magamisase külalistele

Kui diivanvoodi täidab kodus peamiselt istumiskoha funktsiooni, tasub sobiva valimisel keskenduda sellele, et oleks mugav ja mõnus istuda. Vähem tähtis ei ole ka välimus – värvus, kuju ja suurus.

Diivanvoodi kuju ja suurus oleneb ruumi hulgast – kui ruumi on palju, saab valida suurema diivanvoodi, ka nurgadiivani. Kui aga ruumi napib (näiteks lastetoas), saab valida väikese ja kompaktse diivanvoodi.

Enamikel puhkudel on suuremate lahtikäivate diivanite magamisasemed mõeldud kahele inimesele. Kompaktsete diivanvoodite puhul jääb magamisaseme laiuseks tavaliselt 120cm, mis aga alati ei pruugi kahte külalist mahutada.

Kas valida nahk, kunstnahk või tekstiil?

Diivani ja diivanvoodi värvi valimine sõltub isiklikust maitsest, olemasolevast interjöörist ja selle värvigammast, vahel ka praktilistest kaalutlustest - lemmikloomad, lapsed.

Kattematerjali valimisel tasub jääda pragmaatiliseks ning esmajärjekorras läbi mõelda kuivõrd suur on määrdumise võimalus ning kui lihtsasti peab materjal olema puhastatav. Kas sooviks on pigem kiirelt niiske lapiga puhastatav mööbliese või ei ole probleemiks ka diivanikatete pesemine. Teatud aja tagant on igal juhul soovitav spetsialistid keemilist puhastust tegema kutsuda.

Oluline aspekt kattematerjali valimisel on kindlasti mugavus ja isiklik eelistus. Mõnele ei meeldi istuda külmana tunduvale nahkdiivanile või tunda, kuidas nahk selle vastu ühel hetkel kleepuma hakkab. Teise jaoks võib villane kangas olla torkiv ja ebamugav. Kolmas ei talu sünteetilisi kangaid jne.

Kuidas kattematerjali puhastada?

Kui peres on lemmikloomad kes ka diivanile on lubatud, siis karvu on lihtsam eemaldada siledalt pinnalt (nahk, kunstnahk) kui tekstiililt, mille kangakiudude vahele karvad võivad sattuda. Tolmuimejaga puhastades tuleb kasutada pehme mööbli puhastamiseks mõeldud otsikut ja madalat sissetõmmet.

Väikeste lastega peres juhtub ikka, et noor Picasso läheb pintslitõmbega nii hoogu, et see jõuab diivanile. Või pudeneb komm kogemata kombel suust diivanile. Sellisel juhul võiksid tekstiilkatted olla eemaldatavad ja masinpestavad. Siledad pinnad aga saab puhtaks niiske lapiga.

E-pood Kaup24.ee – suur valik elutoamööblit parimatel tingimustel!

Tutvu lisaks ka nende artiklitega:

Jaga
Kommentaarid