Tallinnas asub üks omanäoline sisekujundusbüroo nimega D-SIGN, kes pakub nii konsultatsiooni, põnevaid kujunduslahendusi kui ka tipp-kvaliteetset mööblit, valgusteid, aksessuaare jm. Salongi 4-liikmeline meeskond teostab sisearhitektuurseid lahendusi äripindadest väikeste erakorteriteni välja. Staaži on bürool kokku juba 12 aastat ning klientide ring hõlmab nii Eestit, Lätit, Leedut, Ukrainat kui ka Venemaad. Nende suurematest objektidest võiks välja tuua Kalevi Panorama elamukompleks Tallinna kesklinnas, kus Studio D-sign osales peaprojekteerija rollis, organiseerides projekti lubadest kuni sisekujunduslahendusteni. Kindlasti peab veel mainima Tere Tennisekeskust, mis sai avatud 2008 aastal, Büroo 16 hoone suuremahulist renoveerimisprojekti ja Idakeskuse uudseid sisearhitektuurseid lahendusi. Sinna otsa lugematul hulgal väiksemaid, aga sama imelisi projekte.


Fotod: Dina Gontsharova

Sisearhitekt Dina Gontsharova keskendub töös ruumi ja valguse koosmõjule

D-SIGN sisekujundusbüroo eestvedaja/sisearhitekt on rõõmsameelne Eesti naine Dina Gontsharova, kes tegutseb sisearhitektina aastast 2006. Kuigi suur huvi sisekujunduse ja disaini vastu on tema sees alati olnud, ei läinud naine ülikooli üldsegi mitte sisearhitektuuri õppima. Kaalutletud valik langes hoopiski psühholoogia kasuks, kuna see tundus mõnevõrra tasuvam valdkond sel hetkel. Pärast 6 aastat tööd psühholoogina saabus siiski arusaam, et inimene on elus õnnelik ainult siis, kui teeb seda, mis talle hingelähedane on. Kannapööre nõudis päris palju julgust, aga peagi oli ka Eesti Kunstiakadeemia diplom käes ning esimeseks projektiks sai Tondi Tennisekeskus.

Dina armastab sisekujunduse juures kõige rohkem tööd ruumiplaneeringuga ja valgusega, meeldib ruumi personaliseerida vastavalt tellija vajadustele ning omavahel viimistlusaterjale sobitada. Kusjuures psühholoogiat kasutab ta praegugi oma igapäevatöös kliendi soovidest tervikpildi loomiseks. Nimelt ei oska paraku paljud tellijad oma soove nii selgelt väljenda kui oleks vaja. Professionaalse intervjuu abil on võimalik luua täpne ettekujutus ruumist, millega klient oleks rahul. Võtmeküsimus on siin tegelikult selles, kuidas ruumi kasutama hakatakse, see nägemus võib olla inimestel väga erinev. Keerukam on alati leida sobiv lahendus, kui osalisi on mitu. Näiteks abialupaaride puhul, kus nii mehel kui naisel on erinev nägemus, aga alati leidub kompromiss.

D-SIGN sisustussalongist leiab kõik vajaliku kodu sisustamiseks

Kuna sisekujundusbüroo on ühtlasi ka sisustuse maaletooja ja vahendaja, on neil alati kliendile välja pakkuda ka midagi uut ja põnevat. D-SIGN on näiteks Itaalia köögitootja Veneta Cucine esindaja Eestis. Tegemist on väga suure tootjaga, kelle tootmismaht on üle 200 köögi päevas. Köökide valmistamisel kasutatakse mitmeid selliseid innovaatilisi materjale, mida Eestis väga ei ole. Näiteks pakutakse ühe võimalusena alumiiniumraamil klaasfassaadiga köögimööblit. See on loomulikult kallim kui spoon, aga vägagi uudne ja stiilne. Veneta Cucine tavaköögid on tunduvalt parema hinnaga kui Eesti suurtootjate omad ja kätte saab mööbli juba 6 nädala pärast. Ka valgustivalik on salongis lai, samuti mööbli, keraamiliste plaatide, parkettide ja muude sisustusvaldkonna toodete nimekiri. Igale maitsele leidub midagi, et luua unikaalne ja kordumatu ruum.

Jaga
Kommentaarid