Cosmo sündis pika arendustöö tulemusena sündinud kvaliteetdiivan, mis on loodud kestma. Diivani ergonoomika on hoolega läbi katsetatud, see toetab hästi nii üla- kui ka alaselga.

Marko, kuidas idee sündis?
Oleme juba aastaid toimetanud Skandinaavia 50.-60ndate mööbli restaureerimise ja edasimüügiga. See oli periood, kus kohtusid vanade meistrite tõekspidamised ja käsitööoskused uute tootmistehnoloogiatega. 70ndatel algas laiem mööbli masstootmine ja hinnavõitlus tootjate vahel. Seetõttu on aga kvaliteet oluliselt langenud. Vintage-mööblit restaureerides nägime, et on võimalik valmistada ka mööblit, mis kestab. Ja ei kesta ainult 5, vaid 50 aastat.
Samuti on muutnud mööbel praegu väga anonüümseks. Erinevate tootjate mööbel ei eristu üksteisest. Nägime, et siin vallas on võimalik midagi ära teha ja idee oligi küps!

Milline on värvivalik?
Pakume kahte väga vastupidavat kangast, millel on kokku 50 värvitooni. Seega leiab kindlasti endale sobiva, olgu koju või kontorisse.

Mis materjali on kasutatud?
Nii istmepõhja kui ka seljatoe sees on metallvedrud. Raam on valmistatud täispuidust ja vineerist. Samuti oleme spetsiaalselt oma diivanile treinud täispuidust jalad. Valikus on tamm ja pähkel. Patjade sees kasutame kõrgkvaliteedilist HR porolooni, mille eluiga on tavalisest pikem.

Mis olid Cosmo loomise juures olulised nüansid, mida silmas pidasite ja mis tootmisnippe kasutasite?
Vanemal ajal valmistati mööblit pikemaks ajaks. Et toode kauem vastu peaks, oli lihtne nipp — tuli kasutada võimalikult kvaliteetseid materjale ja valmistada toode äärmise hoolikusega. Tootmisesse panustati rohkem aega ja käsitööd ning tulemusi võime tänapäevalgi imetleda. Seda järgisime meiegi. Samuti on oluline, et funktsionaalsus ja disain oleks lõpuni välja töötatud, selle asemel et kasutada esimesi ettejuhtuvaid lahendusi.