Teise koha pälvis Julia Stassenko tööga „Semplicita” — auhinnaks 1000 euro väärtuses AXORi tooteid Wermstockist.


Kolmanda koha said Ingrid Aasoja ja Aleksandr Zverev projektiga „OMA” ning auhinnaks 500 euro väärtuses AXOR tooteid Wermstockist.

„Konkursitööde puhul tuli arvestada mitmeid erinevaid komponente, näiteks materjali, värvi ja valguse kasutamist, toodete valikut ja nende omavahelist sobivust, samuti loovust,“ rääkisid Eesti Sisearhitektide Liidu esindajad, žürii liikmed Kard Männil ja Loreida Hein. „Teatud mõttes on aga fantaasiaprojekti lihtsam efektselt vormistada — see on kõik see, millest me ju unistame,” tõdesid nad.

„Konkursiga soovime tutvustada osalejatele uusimaid võimalusi vannitoa kujundamisel, samuti pöörata tähelepanu AXOR-i kaubamärgi kollektsioonidele, mille abil saab vannitoas näidata isikupärase elustiili mitmekesisust ja võlu ning Wermstockis pakutavatele keraamilistele plaatidele,“ rääkis Hansgrohe Eesti ärijuht Andrus Asavi.

Hotelli Palace restoranis Konrad toimunud pidulikul auhinnatseremoonial tegid osalejatele ülevaate hotelli Palace ajaloost ja praegusest sisekujundusest Argo ja Katrin Vaikla, tõstes esile, et tegemist on esimese spetsiaalselt hotelliks projekteeritud hoonega Tallinnas. „1937. aastal oli see märgilise tähtsusega hoone, mis lõi uue linnasüdame vanalinna kõrvale ja seda peeti Eesti õitseaja sümbolhooneks. Nüüd oli soov, et see hoone taas heas mõttes seda hõngu väljendaks,” rääkis Argo Vaikla. „Meie eesmärk polnud taastada vana, kuid püüdsime tänapäevaste materjalide, lahenduste, värvide, valgustuse ja pisidetailidega sellist atmosfääri luua.“ Ühtlasi on praegustes hotelli Palace vannitubades kasutatud Philippe Starcki disainitud Axori tooteid ja Wermstocki keraamilisi plaate.

III Axor-Wermstock vannitoa disainikonkurss toimus Eesti Sisearhitektide Liidu, Wermstocki ja Hansgrohe koostöös. Axor on Saksa sanitaartehnikatootja Hansgrohe SE-le kuuluv disainibränd, mis teeb koostööd maailma edukaimate tootedisaineritega. Axori disainipartneriteks on Barber & Osgerby, Ronan ja Erwan Bouroullec, Antonio Citterio, Front, Jean-Marie Massaud, Nendo, Phoenix Design, Philippe Starck ja Patricia Urquiola.


Foto: Egert Kamenik