MAALIKUNST

Maalikunst on olnud minu kirg terve elu. Ka majade projekteerimist võtan kui kunstiteose – maali või skulptuuri – loomist. Mulle meeldib maalida kohti, sündmusi või ehitisi, mida ma tunnetan. Teen pilti kiiresti ja spontaanselt, lootes, et vaimud ja kohahaldjad osalevad selles protsessis.

Vilen Künnapu kodu Haabneemes

PROJEKTEERIMINE

Mulle meeldib maju välja mõelda. Olen kui laps liivakastis või mererannal ehitamas liivalosse ja kindlusi. Viimasel ajal kipuvad majad tulema hästi värvilised. Kadrioru Plaza koostöös Ain Padrikuga annab sellele kinnitust. Usume, et vormi ja värviga saab tekitada head energiat, mis mõjub inimesele tervendavalt.

SUVEKODU HAABNEEMES

Koos Liivi ja Augustiga projekteerisime ja ehitasime endale suvekodu, mis paikneb Liivi vanemate suvilakrundil. Vanast suvilast on mälestuseks jäänud köögisõlm ja korsten, mis moodustab aiaskulptuuri ja välikamina.

Vilen Künnapu kodu Haabneemes

LIIVI ja AUGUST

Liivi on minu naine. Kui teda esimest korda nägin, sain aru, et inglid on ta mulle saatnud ja tema ongi minu saatus. Liivi on hooliv, salapärane ja piisava huumorimeelega – temaga igav ei hakka. August on meie poeg, andekas kunstnik ja hingesugulane. Käime koos reisidel, looduses ja indiaanlaste juures.

STUUPA

Aasias reisides hakkasin ühel päeval tunnetama idas levinud sakraalehitist – stuupat. Need on energiatornid väga kaugest ajast. Algul joonistasin ja jäljendasin neid, hiljem hakkasin joonistama oma energiatorne, mida nimetan tinglikult samuti stuupadeks. Usun, et need vahendavad meile kosmilist energiat.

SANTORINI

See on saar Vahemeres. Platoni järgi asus sellel kunagi Atlantis. Sellel Kreeka saarel on kummaline ja tihe energeetika. Sealne võlvitud arhitektuur on minu maalide arhitektuur. Varsti sõidame koos Liiviga sinna järjekordsele inspiratsioonireisile.

TOOMPEA

Toompea on muinaseestlaste pühapaik. Arvatakse, et see on vana Kalevi kalmuküngas. Igal juhul on terve Tallinna vanalinn täis püha energiat. Mulle meeldib seda energiat maalida.

Üks uus Tallinn. Püha Toompea nimeks

RAAMAT

Mulle meeldivad raamatud šamaanidest, nõidadest ning kaugetest aegadest ja kohtadest. Mulle meeldib müstika. Minu lemmikraamat on Carlos Castaneda „Ajaratas”.

MUUSIKA

Kuulan muusikat maalides ja autoga sõites. Mind huvitab muusika energeetika ja mul ei ole stiilieelistusi. Vahel on nn süldimuusika tugeva energeetikaga, näiteks ansambel Patune Pool.

FILM

Mulle meeldivad vene filmid. Näiteks „Kured lendavad”, mis on vist pärit 1962. aastast. Vene filmides on siirust ja puhastavat jõudu, millist mujal ei kohta. Veel tulevad meelde filmid, nagu „Varas”, „Kommunist”, „Inimese saatus” jt. Mulle meeldib vene vaim, olgu siis kunstis, kirjanduses või arhitektuuris. Sellel vaimul on hoogu.

  • Lugu ilmus uue sisustusajakirja Disain, Interjöör & Arhitektuur sügistalvises numbris. Telli ajakiri endale SIIN.