Viimistlusele mõeldakse enne, kui sisustusele

Tihti alustatakse korterit renoveerides just vannitoa remondist, sest kui juhtub, et remondi ajal korteris sees elada, on ju vaja seda tuba ilmtingimata kasutada. On sage probleem, et tehakse ühendused esmaseid vajadusi mõeldes ära ja alles hiljem hakatakse mõtlema, kui suur valamukapp tegelikult ruumi sobiks või millises asukohas peaks see täpselt asetsema ning kas äravool võiks olla põrandas või seinas. Enne, kui santehniku ruumi lased, mõtle seega juba ka sisustusele ja seda pisikeste detailideni välja!

Proovid liiga pisikesse ruumi mahutada väga palju

Enamikes korterites on pisike vannituba, mis vajab ka nutikamat läbimõtlemist. Kui soovid sinna mahutada liiga palju detaile, pole tulemus ei mugav ega esteetiline. Seega mõtle hoolikalt läbi, mis on elementaarsed asjad, milleta ei saa ning unusta kasutud detailid ja liigsed panipaigad-kapid, millele võib koha ka mõnes muus toas leida. Kui kasutad vanni vaid paar korda aastas ja ruum on imepisike, tasub võib-olla vanni-ideest loobuda ja kohandada ruumi hoopis pisike, kuid funktsionaalne dušinurk. Ka pesumasinad ja kuivatid on võimalik paigaldada hoopis kööki või eraldi majapidamisruumi, kui on selge, et vannitoas on ruumiga kitsas.

Eelistad ilusat praktilisele

Vannituba on eelkõige praktiline ruum ning kujundusele mõeldes tasub seda silmas pidada. Vali tööpinnad, valamu ja mööbel vastavalt sellele, mis niiskesse ruumi sobib ja mida on mugav kasutada ja lihtne puhastada. Näiteks pikk ja kitsas või hoopis madalate äärtega taldrikut meenutav kraanikauss võib ju ilus olla, aga tõenäoliselt näed kurja vaeva, et nägu või käsi pestes mitte tervet vannitoa põrandat üle ujutada. Kui mööbel jääb dušinurgale liiga lähedale, siis vali kindlasti veekindlad materjalid.

Valgustus jääb tähelepanuta

Hea valgustus on oluline, sest puhtuse ja iluga seotud rituaale ei saa ju teha pilkases pimeduses või hämaruses. Kindlasti peaks olema üks lamp laes ja teine peegli kohal.

Asju pole kuskile hoiustada

Olenemata sellest, kas vannituba on suur või väike, on tähtis, et asjade hoiustamiseks oleks natukenegi ruumi. Kui rätikuvarusid saab veel teistes tubades hoida, siis kosmeetikatarvetele võiks ikka koha leida. Ära unusta ka nagisid ja muid pisikesi detaile, mis vannitoale kasutusmugavust lisavad!