Hoone arhitekt Ivo Rebane on ammutanud inspiratsiooni endisest hoonest ja on koondanud siia tõeliselt urbanistliku miljöö, mida annavad edasi tellisseinad, kõrged laed ja avarad aknad.

Võõrastele suletud avar sisehoov pakub ideaalset elukeskkonda lastega peredele. Siin on suur mänguväljak ja oma hoovi lastel on siin turvaline aega veeta. Eraldi jalgrattamaja lahendab tavapärase korterielaniku mure — ratas on kindlasse kohta pargitud ning ei pea seda ebamugavalt toas hoidma. Kesklinna lähedus võimaldab just palju rattaga liigelda — nii saad kaasa aidata rohelisele mõtteviisile. Sellele mõeldes on kuni 2015. aasta jaanuari lõpuni kõikidele korteriostjatele kingituseks stiilne linnaratas.

Peamaja puhul ehitatakse välja fassaadidekoor. Galeriimaja ja Hoovivilla puhul kasutatakse fassaadi kattematerjalina kiltkivi ning tellist. Kortermaja trepikodade põrandad kaetakse mitmevärvilise motiiviga mosaiikplaatidega ning renoveeritakse ajaloolised paekivitrepid, mille käsipuud värvitakse põrandaga harmoneeruvalt.

Ridaelamuboksi trepihallides moodustub läbi kahe korruse aatrium, mida valgustab loomuliku valgusega laes paiknev katuseaken. Avarad katuseaknad valgustavad lisaks kõigi ridaelamubokside II korruse magamistube. Ridaelamu ühe tiiva boksidele ehitatakse pealt kaetud rõdud, millelt avaneb vaade üle sisehoovi. Enamikku ridaelamu- ja paarismajabokse täiendab suur terrass, mõnel boksil ka kaks. Terrassid on planeeritud ka korterelamu hoovipoolsetele I korruse korteritele.

Mugavus on tänapäeval üheks märksõnaks. Kaasaegne küttesüsteem automaatse soojasõlmega kaugkütte baasil; igal korteril individuaalne kütte ja ventilatsiooni reguleerimise võimalus; automaatne soojatagastav ventilatsioonisüsteem ning muidugi ülikiire andmeside ja digitelevisioon.

See on kodu neile, kes hindavad traditsioone, rohelust, kesklinna lähedust ja kvaliteeti. Loe lähemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid