Patenteeritud võtmepesasüsteemiga saab ostja kaasa võtmekaardi. Võtmekaardile on märgitud võtmekood (mille alusel saab hiljem lisavõtmeid valmistada) ja võtmete arv. Iga uue lisavõtme lisandumisel märgib lukufirma esindaja kaardile ka lisandunud võtme. Nii on sul alati ülevaade mitu võtit sinu koduust avab. Võtmekaart on dokument, seega tuleb seda hoida sama hoolikalt kui passi. Lisavõtmeid ABLOY patenteeritud võtmesüsteemidega valmistavad ainult ABLOY volitatud edasimüüjad või Abloy Oy tehas. Vaid neil on selleks vajalikud originaaltoorikud ja võtmevalmistusmasinad.

Eestis on praegu müügil kaks patendikaitsega võtmesüsteemi: ABLOY NOVEL ja ABLOY PROTEC2. Mõlemad patenteeritud võtmed on sümmeetrilised ja mugavad kasutada, sest võti sobib võtmeavasse mõlemat pidi.

ABLOY NOVEL võtme vars on täismetallist ja kaetud nikliga, võtme pea on valmistatud vastupidavast plastikust. ABLOY PROTEC2 võti on üleni täismetallist. Abloy võtmetele on lisatud värvimärk — nõnda on lihtne võtmeid teineteisest eristada. ABLOY NOVEL võti on patenteeritud aastani 2027 ning ABLOY PROTEC2 võti on patenteeritud aastani 2031.

ABLOY PROTEC2

Mõlemas mainitud võtmesüsteemi võtmepesade pikaealisust suurendab uus patenteeritud AWS (Anti Wear System) ehk kulumiskindluse omadus. See omadus pikendab lukustuse kasutusaega isegi suure kasutuskoormusega majades. Võtme sisestamisel võtmepesasse ei toimu mehaanilist „saagimist“ — nii ei kuluta võti võtmepesa sisemust. Oluline on ka, et võtmel puuduvad teravad servad, mis taskut või käekoti voodrit lõhuksid.

ABLOY PROTEC2 turvalisuse taset suurendab ka patenteeritud pööramispiiraja ehitus — pöörates võtit võtmeavas ¼ pööret lukustavad tagasipöördevardad olemasoleva koodikombinatsiooni. Seega ei ole võimalik võtmepesa avada vale võtmega ega ka muukimise teel.

Abloy võtmepesa ehitus pakub võimaluse võtmepesade sarjastamiseks, see tähendab, et ühe võtmega saab avada mitut erinevat võtmepesa. Näiteks avad ühe võtmega kortermaja koridori ukse, korteri ukse ja keldriboksi ukse. Nõnda ei pea sa kaasas kandma suurt võtmekimpu.

Kõik ABLOY võtmepesatooteid kavandatakse ja toodetakse Soomes. Abloy tooted omavad kvaliteedisertifikaati ISO 9001 ja keskkonnakaitsesüsteemide sertifikaati ISO 14001.

Vaata lisainfot SIIT.

Jaga
Kommentaarid