Kas me teame, kelle käes on kõik meie kodule valmistatud lisavõtmed, millal on lukud paigaldatud, kas võtmed on patendikaitsega ja kus ja kuidas saan lisavõtmeid valmistada?

Patenteeritud võtmepesasüsteemiga saab ostja kaasa võtmekaardi, millele on märgitud võtmekood ja võtmete arv. Iga uus lisavõti kantakse samuti kaardile. Nii on sul alati ülevaade, mitu võtit sinu koduust avab. Võtmekaart on dokument, seega tuleb seda hoida sama hoolikalt kui passi. Lisavõtmeid ABLOY patenteeritud võtmesüsteemidega valmistavad ainult ABLOY volitatud edasimüüjad või Abloy Oy tehas. Vaid neil on selleks vajalikud originaaltoorikud ja võtmevalmistusmasinad.

Eestis on praegu müügil 2 patendikaitsega võtmesüsteemi: ABLOY NOVEL ja ABLOY PROTEC2. Mõlemad patenteeritud võtmed on sümmeetrilised ja väga kasutajasõbralikud.

ABLOY NOVEL võtme vars on täismetallist ja kaetud nikliga, võtme pea on valmistatud vastupidavast plastikust. ABLOY PROTEC2 on üleni täismetallist. Abloy võtmetele on lisatud värvimärk — nõnda on lihtne võtmeid teineteisest eristada. ABLOY NOVEL on patenteeritud aastani 2027 ja ABLOY PROTEC2 on patenteeritud aastani 2031.

Võtmepesade pikaaelisust suurendab uus patenteeritud AWS (Anti Wear System) ehk kulumiskindluse omadus, mis pikendab lukustuse kasutusaega isegi suure kasutuskoormusega rakendustes. Võtme sisestamisel võtmepesasse ei toimu mehaanilist saagimist ja nii ei kuluta võti võtmepesa sisemust. ABLOY PROTEC2 turvalisuse taset suurendab ka patenteeritud pööramispiiraja ehitus — pöörates võtit võtmeavas ¼ pööret, lukustavad tagasipöördevardad olemasoleva koodikombinatsiooni. Seega ei ole võimalik võtmepesa avada vale võtmega ega muukimise teel. 

Abloy võtmepesamehhanismi ehitus (pöörlevad ketasmuugid) annab väga suure võtmekombinatsioonide arvu — 1,97! Seega on iga võti ja võtmepesa pea kordumatu. Lisaks saab ühe võtmega avada mitut erinevat võtmepesa. Näiteks avad ühe võtmega kortermaja koridori ukse, korteri ukse ja keldriboksi ukse. Nõnda ei pea sa kaasas kandma suurt võtmekimpu.

Alati enne patenteeritud võtmesüsteemi kaitse lõppemist toob Abloy turule uue, veelgi enam täiustatud võtmesüsteemi. ABLOY võtmepesatooteid kavandatakse ja toodetakse Soomes. Abloy toodetel on kvaliteedisertifikaat ISO 9001 ja keskkonnakaitsesüsteemide sertifikaat ISO 14001.

Jaga
Kommentaarid