Kõige lihtsam on muidugi juba kodu valides või ehitades sellega arvestada — et oleks rohkem valgust ja avarust ning nutikaid lahendusi. Näiteks köögis või elutoas võiks olla suured või lausa maast laeni aknad, mille abil saab avarust juurde tekitada.

Teine võimalus on lükanduksed — oma majas on see väga hea viis pikendada eluruum soojal ajal õue.

Ideaalne perega ajaveetmise paik

Kujuta ette kööki, mis on ühendatud maja taga oleva aia ja terrassiga. Seda võimaldavad suured aknad ja terrassist ning hoovist saab just kui toa loomulik pikendus, kus on mõnus aega veeta.

Mis puutub stiili, siis levinud on kaks eelistust. Ühed eelistavad värvide ja viimistluse abil luua sujuva ülemineku terrassiga ehk kui suured aknad on pärani, ei paneks nagu tähelehegi, kui oled toast terrassile astunud.

Teised eelistavad luua kontrasti toas oleva söögi-ala ja õues asuva terrassi vahel. Selleks piisab näiteks põrandate värvierinevus — toas on hele põrand, ent terrass on keskmist puidutooni.

Mida teha, kui ruum on piiratud?

Kui köök on pisike, siis selle ühendamine hooviga on palju enamat kui vaid väike muutus sisekujunduses. Kuna aed ja terrass annavad rohkesti rohelust, muudab see köögi tunnetuslikult palju avaramaks ja meeldivamaks. Lisaks langeb kööki senisest rohkem loomulikku valgust, mis muudab ruumi erksamaks.

Proovi järele ja siis taipad, kuidas üks muutus võib anda kogu köögile sootuks teise hingamise. Köögi ja hoovi saad omavahel ühendada ka näiteks kõrgete ja avarate klaasustega.

Kui elad korteris ja sealgi on köögis maast laeni akendega rõdu, siis saab luua samasuguse efekti — luua avaram mulje.

Rikkaliku valgusega moodsad köögid

Köögi ja hooviala ühendamiseks sobib hästi lai lükandaken, mille abil saad köögi ja terrassi muuta justkui üheks ruumiks. Veel parem on, kui köök ja terrass on ühel tasapinnal, sest see loob sujuva ülemineku. Lai aken toob ruumi rohkelt valgust. Samas ei pea piirduma ainult ühe aknaga, sest kui võimalik, võivad avarad aknad olla ka külgedel.

Allikas: decoist.com

LOE VEEL: