Pikad, elegantselt põrandal lebavad kardinad
Sellised kardinad nõuavad erilist hoolt — paratamatult tuleb neid iga koristamiskorra ajal üles tõsta ja iga kord jätab oma jälje. Kui majas on ka lemmikloom, siis on kardinate alumine ots üsna pea teist tooni — kas on tegu mustuse või lemmiku karvadega.

Avatud riiulid
On ju kena vaadata enda ostetud või kingiks saadud nõusid, mis avatud riiulile kaunilt ritta sätitud: kausikesed, klaasid, teekannud jne. Tegelikult on nende pealt äärmiselt tüütu tolmu ja rasva puhastada. Jah, ajaga koguneb sinna ka rasva, isegi kui nõu pole pliidi kõrval.

Pinnapealne kumera joonega kraanikauss vannitoas
Näeb igati šeff välja, kuid väga tüütu on puhastada. Mustus koguneb kraanikausi ja tööpinna puutepunkti ning seda sealt kätte saada on suur vaev.

Kaunistustega kõrged vannijalad
Vintaaž- ja vanamoelise ilmega vannid on pilgupüüdjad, kuid need on töödeldud tihtipeale sellise pinnakattematerjaliga, mille jaoks on raske leida head puhastusvahendit. See tähendab — “jalakesed” nõuavad erilist hoolt, et nende võlu välja tuleks. Samuti on vaja leida lahendus selleks, et vannist liialt vett üle ääre ei pritsiks. Tuleks leida vanni stiiliga sobiv dušikardin, sest vale kardin rikub kogu idee.

Kunst või peegel köögis
Nagu avatud riiulile sätitud nõude puhul, on ka kunst ja peegel samal põhjusel väga pretensioonikad esemed ja veel eriti köögis.

Tahvlivärviga värvitud sein või tahvel
Eriti populaarne on tahvlivärviga võõbatud sein lapse toas, köögis ja esikus. Laps saab sinna joonistada, ema-isa kribavad retsepte ja päevaplaane ning tähtsaid meeldetuletusi. Tegelikult on tahvlivärv üsna tugev ja seda on raske soovi korral seinalt eemaldada või üle värvida. Seda enam, et mikropragudesse koguneb ka kriiditolmu. Kriit pudeneb ja varsti kaunistavad põrandat kirjud jutid. Ja kindlasti on tahvli isu peatselt kadunud, sest üsna tüütu on kriidiga päevaplaani kirja panna.

Valged või heledat tooni järid ja tumbad
Võib tunduda hea valikuna, sest valge toon sobib peaaegu kõikide teiste värvitoonidega, kuid valge värv nõuab kindlasti laste ja lemmikloomata elu. On ju väga tüütu kogu aeg last või lemmikut keelata või siis tumba-järi katet tihti puhastada-pesta — kaotab ka tiheda hooldusega ese oma esialgse välimuse väga kiiresti.

Eemaldatavad diivanikatted
Need tunduvad väga praktilised, eks? Tegelikkuses on need aga tihtipeale tüütud, sest ei taha hästi diivanil püsida — eriti pärast pesu. Ikka nihkub õmblus või lukk ebasobivasse kohta.

Voodi vastu seina
Kui tuba on väike, siis pole sageli muud võimalust, kui voodi vastu seina panna. Kuid kui vähegi võimalik, siis loobu sellest ideest, sest voodi korrastamine, linade vahetamine jms kujunevad äärmiselt tüütuks!

LOE VEEL: