Kui unistad juba ammu päris oma suvekodust, siis ka selle soetamiseks on suurepärane aeg. Kevadel on hea aeg remondiga alustada, taimi istutada ja suve teises pooles töövilju nautida. Vaatasime ringi kinnisvarabüroode kodulehekülgedel ja noppisime välja mõned silmapaistvamad suvekodud.

1. Talukompleks Lahemaal, 290 000 eurot

Kaunis maakodus, mis sobib nii suviseks kui ka talviseks elamiseks, on ühendatud arhailine Eesti taluarhitektuur ja romantiline Skandinaavia stiilis sisekujundus. Ajaloolise talu puitpalkidest sein moodustab põneva koosluse valgeks värvitud pindadega. 1890. aastal rajatud talu on olnud siiani ühe suguvõsa käes, kes on seda väärikalt hoidnud. Kahekorruseline maja on täielikult renoveeritud ja kaasajastatud.

Esimesel korrusel asub kaunis veranda, elutuba avatud köögiga, kaks magamistuba, pesuruum ja sahver. Teisel korrusel asub avar katusealune, kus moodustuvad teineteisest eralduvad magamise sopid ning keskel on kõrge läbi kahe korruse avatud ruum.

  • Huvi korral vaata lisa Partner1 kinnisvarabüroo kodulehelt.

2. Suvekodu mere lähedal Salmistu külas, 150 000 eurot

Suvekodu, nagu üks õige suvekodu ikka, asub mere läheduses männimetsa sees ja tuleb koos sauna ja kaminaga. Eriti lahe, kui boonuseks juhtub veel olema lastele ronimissein ja mängimisala. Just sellise ideaalilähedase suvila leidsime Salmistu külast!

Allikas: Laane Kinnisvara, City24.ee

3. Armas eestiaegne suvekodu Viinistu külas, 90 000 eurot

Suvila asub mõnusas ja vaikses metsatukas, piisaval kaugusel asustusest, et nautida loodust uhkes üksinduses. Soovi korral on aga võimalus sukeldada külamelusse ja külastada Viinistu restorane, baare või kultuuriasutusi. Maja on ehitatud 1938 aastal. Pärast seda on hoonet laiendatud sauna (puuküttega) ja pesemisruumi näol. Suvekodus on kaks korrust.

  • Vaata lähemalt Olde Vara kinnisvarabüroo kodulehelt.

4. Juugendstiilis suvekodu Lahemaa rahvuspargis, 159 000 eurot

Vene tsaariarmee laevastiku admirali, parun Vasili Ferseni (1858-1937. a.) kasutuses olnud suvitusvilla Lahemaa Rahvuspargis, Kotka külas, maalilise Valgejõe kaldal valmis 1911. aastal. Ajahambast puretud hoone on põnev väljakutse restaureerimisfännile või ajaloohuvilisele!

  • Huvi korral vaata lisa City24.ee lehelt.

5. Omanäolise arhitektuuriga suvila Audrus, 53 600 eurot

1986. aastal ehitatud suvekodu paistab silma oma nõukogude perioodi modernistliku suvilaarhitektuuriga. Eklektilises sisekujunduses kohtuvad aga hoopis eestlaslik ehedus ja antiigist inspireeritud mööbel. Nagu õigele suvilale kohane, leiab sealt ka sauna. Pärnu kesklinnast paarikümne kilomeeteri kaugusel asuv kinnistu piirneb ühest küljest ojaga, üle tee asuvad rikkalikud seene- ja marjametsad.

  • Huvi korral vaata lisa LVM kinnisvarabüroo kodulehelt.

LOE LISAKS: