1. Väikese ruumi puhul on kõige ökonoomsem kasutada spetsiaalselt korterisse sisse ehitatud mööblit. Nii on võimalik mahutada riided, raamatud ja suurem kraam kompaktselt panipaikadesse ning jätta suurem osa ruumist avarusele ja sisustusele, mis ei ole üle kuhjatud kõikvõimalike esemetega.

2. Väldi raskeid kardinaid akna ees. Pigem vali kerge ruloo või roomakardin, mis mõjub oluliselt ”õhulisemalt”. Kui soovid laele kõrgust anda, siis kasuta maast laeni ulatuvaid kardinaid, sest need venitavad ruumi visuaalselt kõrgemaks ja petavad silma väga hästi ära.

3. Vali väiksesse ruumi multifunktsionaalsed ja üksteise otsa/alla asetuvaid mööbliesemeid. Heaks näiteks on mitmeosaline diivanilaud, mille osad üksteise alla käivad ning mida külaliste tulekul täies mahus eksponeerida.

4. Eelista ümarat pikendatavat söögilauda. Ümar laud võtab vähem ruumi ja nii väldid ka teravaid nurki, mille otsa kiirustades komistada. Argipäeval hoiad ruumi kokku ja lauda lahti võttes saad külalisi juba suurema laua taga võõrustada.

5. Eelista funktsionaalset mööblit — voodi ja diivani all olgu sahtlid voodipesu hoiustamiseks. Kui ruutmeetreid on vähe, ei ole mõtet ruumi kulutada. Samamoodi võiks ka esikupink või tumba olla funktsionaalne ja toimida ühtlasi hoiukastina.

6. Kasuta ruutmeetrite asemel kuupmeetreid ka juhul, kui ruumikõrgus ei küüni kõrgemale tavapärasest. Seinale võib põrandapinna säästmiseks kinnitada riiuleid ja riputada konksude otsa kergeid klapptoole.

7. Massiivsed kapid ummistavad väikest ruumi. Selle asemel võid rõivaste säilitamiseks valida lahtise rõivastange ja voodi või diivani all lükatavaid ratastel säilituskaste.

8. Võimalusel kasuta ära aknalauad — tee neist mugav istumispaik diivani asemel või söögilaud imepisikesse kööki. Võimalusi on mitmeid!

9. Vann-dušialus ehk poolvann on vannitoas lahe idee — saad nautida vannimõnusid ilma ruumi kulutamata.

10. Kasuta ära ukse ümber jääv tühi ruum — sinna mahub kenasti mõni riiul.

11. Eelista õhukest mööblit ja tehnikat. Kui valid jalatsikappi, telerialust, pesumasinat või köögimööblit, siis vali standartsete lahenduste asemel kitsamad variandid. Kogu korteri pealt on ruumisääst juba märkimisväärne!

12. Köögis mõtle läbi köögitehnika asukohad — ahi ei pea olema alati alumise kapirea sees. Võid selle tõsta ka kõrgemale ja ruumi ongi juba rohkem!

13. Kasuta klapptoole — saad need alati näiteks riidekapist või garderoobist külaliste saabudes välja võtta ning igapäevaselt ei pea nad jalus olema.

14. Magamistoas on tihti palju tühja seinapinda ja väikeses korteris kipub nappima põrandapinda, mis öökappide jaoks on mõeldud. Ära kasutagi öökappe ja planeeri ruumi hoopis seinale kinnituvad kapid.

15. Väldi üleliigseid esemeid — kasutud nipsasjad, suured vaibad, liiga palju diivanipatju või nõusid köögis. Kõik see muudab ruumi liiga raskeks. Kui elamises on vähe visuaalset müra ja vähe asju, mõjub ka ruum suurema ja avaramana!

16. Väldi mustrilisi tapeete, tumedaid toone ja soojasid värvitoone (kollased, oranžid, punased) — need suruvad ruumi kokku ja teevad selle pimedamaks. Suuri mustreid tasub vältida ka mööblil ja vaipadel.

17. Kasuta interjööris heledaid ja pastelseid toone. Seda mitte ainult seintel vaid ka põrandate ja mööbli puhul.

18. Vali minimalistliku disainiga mööbel. Liiga palju erilisi ja isikupäraseid asju pisikeses ruumis mõjub ahistavalt. Pigem olgu kõik lihtne ja minimalistlik ning soovitavalt hele. Värve võid sisse tuua paari detaili näol. Ühevärviline ja särtsakas diivan valges interjööris ei ole sugugi halb idee!

19. Kuigi üldpilt võiks olla hele, ära unusta kontraste — need panevad ruumi elama. Leia paar tumedamat eset mõne valgusti, kardinapuu või diivanipadja näol. Kontrastid lisavad ruumile sügavust.

20. Lase tuppa võimalikult palju loomulikku valgust. Kui valgust napib, siis kasuta peegleid ja pane rõhku heale valgustusele.