Sellesse mõnusasse elamisse on end sisse seadnud toimekas perekond: pereema on 29-aastane, hariduselt rahvusvaheliste suhete ja õigusteaduse magister, töötab konsultatsiooniettevõttes jurist-vanemkonsultandina ning pereisa on 31-aastane, hariduselt kütte- ja ventilatsiooniinsener ja hoonete energiatõhususe magister, töötab innovaatiliste sisekliimalahendustega tegelevas ettevõttes projektijuhina. Peres kasvab pisipoeg. Ruumi jagub kõigile!

81-ruutmeetrisesse elamisse mahub kolm tuba ja kaks üsna avarat rõdu, millest üks avaneb tänava, teine hoovi poole. 

Korteris on andnud ideaalilähedase tulemuse koostöö arendajaga, kuna juba tööde algfaasis oli võimalik sõna sekka öelda ventilatsioonisüsteemi paigaldamisel, lisada topelt kipsseinad ja panna pererahvale rohkem meele järele radiaatorid.

Pererahva soov oli teha kodu, mitte korterit. Võimalikult hubane, kasutada vanu või olemasolevaid mööbliesemeid ja leida nende juurde sobivad siseviimistlumaterjalid. Kindlasti võimalikult naturaalseid, nii sisalduselt kui ka välimuselt. Motoks oli - kvaliteet kõiges. Sisearhitektile meeldis, et omanikud olid ise väga pühendunud ja süvenesid igasse detaili.

Interjööri üldine värvigamma on rohekas ja punane, et jääda truuks vanaaja värvitoonidele. Sama tooni nüansse leiab ka hoone fassaadis, näiteks aknaraamid. Eriti hea meel on nii sisearhitektil kui ka omanikel kalasabaparketi üle. Mööblit on siin nii uut, eritellimusel valminud kui ka taastatud vana. Esivanematelt pärinevad söögilaud, kirjutuslaud, riidekapp ja öökapilauad.

Eritellimusmööbli peitsitoon valiti hoolikalt, et oleks võimalikult sarnane vanale mööblile ja vähe eri toone üldmuljes. Skanost sai tellitud mööbel elutuppa. Tapeet sobitati üldmuljega ja need moodustavad koos sarnase mustriga kardinatega imelise komplekti. Diivan on Borgi looming ja tõeline pilgupüüdja ruumis. Miks valida hall või beež, kui saab valida särava punase?

Väljakutse oli ka valgustite valimisel, kuna mõned olid juba olemas ja samas pidid uued sobituma valitud stiiliga. Eesmärk oli jääda võimalikult stiilitruuks — 30ndad. Lamp söögilaua kohal on tõetruu välimusega ja ostetud Dectonast. 

Köögivalamut kaunistab lambiga sarnases võtmes Nicolazzi segisti.

Magamistuba on väga avar ja jätab suursuguse mulje, alates tapeedist ja kardinatest ning lõpetades vanade öökappidega, mis sobivad siia valatult. Seintel on kasutatud Safrani looduslikke värve, mis sobib omanike soovidega ja ülejäänud sisustusega.

Vanas nahkkohvris saab hoida raamatuid või vanu albumeid...

Kardinad õmmeldi salongis Kangas ja Nööp. Malli võeti Laura Ashley lopsakamatest kroogetest. 

Lapse tuba on sisustatud lihtsalt. Soov oli valida ajatu tapeet, mis sobib nii väiksema kui ka suurema lapse tuppa. Nii saigi ostetud kollasemustriline pabertapeet Laura Ashleyst. Toas on ka esivanematelt pärit kirjutauslaud 40ndatest — taastatud ja igati asja ette.

Vannitoas on looduslike viimistlusmaterjalidega tehtud sein, keraamilisel plaadil on omapärane laudise imitatsioon. Põnevusega telliti Itaaliast põrandaplaadid, sest igas komplektis on teadmata arv loomapildiga plaate — vaatab sealt vastu kilpkonn või konn… Siia perre sattus just viimane. Kelmikas!