Köögis

- Puhasta hambaharjaga köögitehnikat — hambahari kulub ära kohvimasina, rösteri, mikrolaineahju ja teiste pisikeste osade puhastamise juures, millele on suuremate svammide ja lappidega egamugav ligi pääseda.

- Eemalda riietelt plekke. Kanna plekile plekieemaldit, oota mõned minutid ja hõõru seejärel kohta õrnalt niiske hambaharjaga kuni plekk on kadunud.

- Puhasta lõikelaud. Kui lõikelaual on sisse freesitud servad ja ääred, kuhu mustus kipub kogunema, siis hambahari on selleks ideaalne abimees.

Foto: Unsplash

Vannitoas

- Fööni õhuava. Kui heidad pilgu fööni õhu- ja ventilatsiooniavadesse märkad seal tõenäoliselt aastate jooksul kogunenud tolmu. Ka siin tuleb happi pisikese peaga hambahari!

- Puhasta vuugid mustusest. Sega kokku söögisooda ja vesi. Pastataolise moodustise ja hambaharjaga on lihtne vuugid perfektselt puhtaks saada!

- Keerukad kohad segistitel. Pisikesed kumerusi ja vahed, kuhu kuidagi ligi ei pääse, saab taas hambaharja abil kenasti puhtaks. Tee koht vee ja äädika lahusega märjaks ja nühi hambaharjaga puhtaks. Äädika asemel võid kasutada ka muid puhastusvahendeid, kuid tänu happelisele koostisele suudab äädikas just katlakiviga suurepäraselt toime tulla.

Foto: Unsplash

Elutoas

- Tüütud plekid vaipadel kaovad tänu hambaharjale imelihtsalt. Teha tuleb sama nagu plekiga riidel: kanna plekieemaldit plekile, lase puhastusvahendil veidi toimida ja hõõru seda niiske hambaharjaga.

- Lillevaase ja -potte, kuhu muidu ligi ei pääse, on samuti hambaharjaga lihtne puhastada.

Lastetoas

- Eemalda seintelt rasvakriidijäljed. Kui pisikesed kunstnikud on jälle seinale või uksele rasvakriidiga sirgeldanud, siis kasuta selle eemaldamiseks raseerimisvahtu ja hambaharja. Plekid kaovad imekiirelt.

Foto: Unsplash

- Puhasta mänguasjad ja nukud mustusest. Laste mänguasjadki vajavad aeg-ajalt puhastamist, kuid sageli näeb nende disain ette mitmeid keerukaid vahesid, mille puhastamiseks on ideaalne just pisikese otsaga hambahari.

Magamistoas

- Puhasta takja-tüüpi kinnitusi. Paljudel tekikottidel on takja-tüüpi kinnitused, kuhu kipub aja jooksul tekstiilitolmu ja juuksekarvu kogunema. Hambaharjaga saab ka krõpsu kõige paremini puhtaks.

Kodukontoris

- Klaviatuuri puhastamine võib olla kohutavalt tüütu ettevõtmine, sest lapiga tihti klahvide ümber kogunenud mustust täielikutl kätte ei saagi. Täiesti kuiva hambaharjaga nuppude ümbert kergelt hõõrudes saab aga klaviatuuri kebasti puhtaks.

- Akvaarium. Pole vaja kalleid puhastusvahendeid — haara lihtsalt üks vana hambahari ja löö akvaarium särama!

- Ribakardinad saad samuti tänu hambaharjale puhtaks, sest hambahari muudab mustusevabaks ka kõige väiksemad praod.

Esikus

- Jalanõud saad samuti hambaharjaga puhtaks, sest harjased pääsevad ligi ka väikseimatesse õõnsustesse — eriti suureks abiks on hambahari mustriga taldade puhul.

LOE LISAKS: