Viimase aja kuumimaks trendiks on õhulised metallriiulid, mis ei mõju raske ega massiivsena. Muidugi üks aga nendega on — et nad oma kerge disainiga särada saaks, on neid vaja mõistagi pidevalt korras hoida!

Kõrgematele riiulitele on lahedaks lisanduseks redel.

Redel pakub ka ise praktilisi võimalusi asjade ladustamiseks — seda eriti pisemates ruumides, kuhu suuremat mööblit ei mahugi.

Selles vannitoas on tavalisele redelile kinnitatud konksudega korvikesed — igati põnev ja nutikas lahendus!

Riiul võib olla ka dekoratiivne element. Aga siingi tasub ülesandele läheneda mänguliselt — hajuta näiteks pisemad riiulid tühjale seinapinnale sümmeetriliselt laiali.

Riiul võib olla omamoodi kunstiteos ja seda täiesti edukalt asendada. Pisikese praktilise lisaväärtusega maidugi, sest ka kõige kergema vormiga riiulisse on siiski võimalik üht-teist ära mahutada.

Veel üks nutikas idee — riiul ja kirjutuslaud kaks ühes!

Riiulid toimivad hästi ka ruumieraldajana.

Kui vajad suurt raamaturiiulit, kuhu oma mahukas raamatukogu ära paigutada, siis võid kaaluda nn “hõljuvaid riiuleid”. Riiulisüsteem, mis ei toetu põrandapinnale, laseb ruumil pisut õhulisemana mõjuda.

Mida teha esmapilgul kasutute nurkadega? Ehk annab sinnagi mõni kaval riiulisüsteem paigutada?

Eriti hästi töötavad nurgariiulid pisikeses esikus. Kui riiulitele veel konksud kinnitada, on sinna hea näiteks kotte-salle-võtmeid riputada.

Ja muidugi on riiul ka hea lihtne mööbliese, mille meisterdamist ise kodus katsetada ja oma fantaasial lennata lasta!

LOE LISAKS: