Halli kasuks räägib ka selle praktiline pool — kui valget värvi pind vajab peale igat söögitegemist ülipõhjalikku küürimist ja musta pealt kipuvad paistma tüütud sõrmejäljed, siis neutraalne hall mõjub ka peale pisikest kokkamist puhtalt ja elegantselt. Samuti on pretensioonitut halli lihtne kombineerida erinevate toonide ja materjalidega. Põneva kooskõla loob hall näiteks valge marmorist tööpinna ja kullavärvi metallist detailidega. Fotod 2x: alvhem.com

Hall loob kauni harmoonia valgega — olgu see siis plaaditud või värvitud pindade näol. Neutraalne üldilme laseb särada teistel ruumi toodud detailidel nagu valgustitel või tarbeesemetel.

Hall on turvaline lahendus nii modernselt minimalistliku kui ka klassikalise joonega köögi puhul. Samuti loob see imelise kooskõla naturaalse puiduga ning sobib samaaegselt kaunistama maakodu ja linnakorterit.

Fotod 2x: pintsel.ee

Pretensioonitu värvikooslus lubab julgelt kombineerida erinevaid viimistlusmeetodeid. Kui üks osa köögimööblist on matt, võib teise osa puhul kaaluda ka läikivat lahendust. Valget ja halli kasutades on suuri stiiliäpardusi üsna keeruline korda saata.

Fotod 2x: arens.ee

Hall mõjub stiiliselt ka metalses kuues. Liigselt kliinilist tulemust aitavad hajutada naturaalsest puidust detailid ja mõni lõbus värviline detail, nagu näiteks üsnagi ootamatu lisandusena põrandale asetatud pärsia stiilis vaip selles IKEA köögis.

Foto: ikea.fi

Pehme tulemuse võib saada ka kõrgläikega variandi puhul.

Foto: ikea.fi

Lahedaid näiteid leiab ka Pinterestis surfates. Selle köögi teevad eriliseks kõrged, kuid õhulised klaasakendega kapid.

Omapärase tulemuse saab, kui asendada valge tagasein hoopis musta värvi n-ö “metroostiilis” kahhelplaadiga.

Halli köögi saamiseks ei pea ilmtingimata pöörduma mööblisalongi. Mõnikord piisab ka ise värvirulli ja pintsli kättevõtmisest ja pisikesest maalritööst.

Foto: instagram


LOE LISAKS: