Milliste sõnadega ennast tutvustaksite?

Pikka aega olen tegelenud mööbli tootmisega. Esimesed sammud disainimisel sai ikka oma tarbeks tehtud.

Kust sai kõik alguse ja mis on teinud Teist selle, kes olete?

Tõsisemalt sai mööbli disainimise ja ehitamisega tegelema hakatud siis, kui oli vaja sisustada oma maja. Kuna paljud asjad tulid päris hästi välja ja meeldisid ka tuttavatele, siis innustas see edasi tegutsema.

Kirjutuslaud Man.

Kuidas on möödunud loomingulised tegemised tootedisainerina?

Kui Radis sai loodud, oli eesmärk ikkagi oma tooteid müüa. Selleks oli vaja leida oma nägu ja mingid vimkad, et need pilku püüaksid.

Milliste raskustega olete erialaselt silmitsi seisnud?

Kuna ise tolmutan siiani koos teistega töökojas, siis ideede realiseerimisega ei ole probleeme. Kui tuleb mõni idee, võin selle järgmisel päeval valmis teha ja pärast teistega arutada, mida muuta või teistmoodi teha.

Kiiktool Gee.

Kas on välja kujunenud efektiivne töörutiin? Milline?

Kindlat rutiini ei ole välja kujunenud, iga toote puhul on lähenemine veidi erinev. Nüüd valmistame tooteid kollektsioonidena, mis võimaldab näiteks juba edukale riiulile juurde arendada samas võtmes kummuti või telerialuse. See teeb disainiprotsessi kiiremaks, sest osa küsimusi on juba esimese tootega lahendatud.

Kas mõtlete tööd tehes keskkonnasäästlikkusele? Kuidas?

Olles tootmisega kursis, siis mõtlen toote disainimise juures kohe ka tehnilise lahenduse ja materjali ratsionaalse kasutamise peale.

Kes on eeskujuks?

Disainimaailmas olen ikkagi mees metsast ja ega ma neid disainereid palju tunne, aga püüan sellegipoolest nende tegemistega kursis olla.

Riiul PIX.

Mis või kes inspireerib?

Mulle ei meeldi midagi kopeerida, kuid siit-sealt võib leida mõne hea idee, mida edasi arendada.

Milline on suurem eesmärk? Mis on see, millega soovite meelde jääda?

Olen ise juba pensionieas ja hea meel on tõdeda, et meiega on liitunud mitu noort disainerit. Loodan, et Radise nime all saame ka tulevikus kliente omapäraste toodetega rõõmustada.

Kuidas elab meie disain? Kas on põhjust tunda muret või rõõmu?

Muret tunda ei ole põhjust. Hea on näha, et noori ja värskeid ideid tuleb juurde. Seda enam, kui kaasatakse uuenduslikke materjale ja tehnoloogiaid.

Lemmikobjekt enda loomingust? Miks?

Lemmikuks tuleb pidada vist kiiktooli GEE, mis oli algusaastatel meie välismesside lipulaev.