Lastetuba kujundades tasub olla ettevaatlik liialdamises, nt mustrid, värvid jne. Mänguasjad ja tekstiilid toovad juba iseenesest interjööri värvi, mistõttu on hea valida ruumi neutraalsed viimistlusmaterjalid. Foto: Kannustalo

Tugev ronimist võimaldav ”majavoodi”, mis spetsiaalselt toa mõõtude järgi tehtud, rõõmustab kindlasti rolli- ja kodumänge armastavaid lapsi.

Tahvelsein lastetoas on endiselt kuum teema, võimaldades kunstilembesel toaomanikul end välja elada. Tahvlivärvi leiab mitmete värvitootjate valikust. Foto: H&M

Mõistlik on lastetuppa valida ajatu mööbel, mida pole vajadust välja vahetada ka toaelaniku noorukiikka jõudes. Pildil olev mööbel pärineb Soome tootjalt Lundia.

Lapse harrastusi tasub tema toa sisustuses kindlasti esile tuua.

Seinast seina kulgev lauapind koos selle all oleva panipaigaga säästab ruumi. Lahe idee on kasutada kapiustena kangast. Ratastega voodi on pilkupüüdev disaini mõttes ja muidugi ka praktiline.

Loomalembesele lapsele sobib tuppa vastavateemaline tapeet, mis samas ei muutu liiga domineerivaks. Pildil olev tapeet Magnetic Printed Wallpaper toimib ka magnettahvlina. Tootja Sisters Guild, www.sistersguild.co.uk

Eelarvamustevabad lahendused võivad osutuda mõnikord üllatavalt tänuväärseks. Näiteks laud ei pruugi alati paikneda akna all. Pildil olevas toas on akna alla paigutatud ruumi mõõtude järgi valmistatud pink-panipaik.

Taaskasutatavast puitmaterjalist saab lastetuppa ehitada mugava lavatsi. Foto: Ferm Living

Väikelapsed ei püsi istudes pikalt paigal, mistõttu on hea valik tugev pingi- või taburetilaadne mööbel. See kannatab hästi ka väikest kiikumist ja ronimist. Pildil on Soome tootja Arteki lastetoolid ja lauad.