Peeter Suure merekindluse teeninduspersonali jaoks ehitatud Tondi sõjaväelinnaku ehitamine algas 1910. aastal, kuid suurema hoo võttis see pärast 1912. aastat, kui Tondi tänava ääres alustati punastest tellistest kasarmute ehitamist. Merekindluse suurtükiväe kasarmud ehitati endise Dunteni mõisa territooriumile. Praegu on osa edistest kasarmuhoonetest ümber ehitatud stiilseteks ja kaasaegseteks loftideks.

Eraldi sissepääsuga korter paistab silma huvitava sisekujunduse poolest. Hoolikalt on läbi mõeldud siseaatriumiga ruumilahendus, valgustus ja sisekujunduslikud pisidetailid, mis loovad harmoonilise miljöö terves korteris. Tsaariaegse maja suursugust ilmet rõhutavad kõrged aknad ja punane tellis. Kontrasti lisavad metallist detailid — trepipiirded ja ruumieraldajad.

Oskuslikult on kombineeritud betooni ja tellist, puitu ja metalli ning kaasaegset disaini ja antiiki. Erilise ilmega köögimööbel on ümber ehitatud antiikse joonega kummutist.

76,8m2 paiknev korter kulgeb läbi korruse ning sinna kuulub kolm tuba, kaks duširuumi ja saun.

Lastetuba paikneb korteri viimasel korrusel ning võlub oma mõnusalt heleda ja valgusküllase ilmega.

  • See kena kodu on müügis, huvi korral vaata müügikuulutust Kinnisvara24.ee lehelt. Fotod: Juta Kübarsepp / Kinnisvara24.ee

Vaata rohkem pilte galeriist: