Korteri praegune omanik Sigrid meenutab, et kui ta 2004 a. maja arendusprojekti nägi, teadis ta sekundiga, et soovib just sinna majja oma kodu rajada. Teda võlusid nii suurepärane asukoht, vana tehasehoone kui ka karbina müüdav korter, mida oma maitse ja soovide järgi kujundada. Olid ju tol ajal olid sellised arendusprojektid veel suhteliselt haruldased ning võimalus uues majas oma nägemusele vastav korter viimistleda oli pigem erakordne võimalus. Nii võetigi ette loominguline väljakutse ja hakati karbist hubast, kuid värske ja minimalistliku ilmega kodu vormima. Eesmärgiks oli tüüpkorterist erinev lahendus ja võimalikult palju valgust.

Väljakutseks sai ka sisekujunduse lahendamine võimalikult madala eelarvega ja seda nii, et ei kannataks kvaliteet ega korteri väljanägemine. Et lihtsuses peitub oma võlu, siis domineerima jäid puhtad pinnad. Köögis täidab köögimööbli rolli minimalistlik, kuid igati praktiline lahendus — alumist kapirida katab kardin, ülemist asendav riiul, mis toob ruumi õhulisust.

Magamistuba eraldab elutoast aknaga sein, mille ette on tõmmatud õrnast kangast langev kardin. Kuigi ruutmeetreid ei ole magamistoas just palju, siis avarat muljet aitavad luua kõrged laed (3,5 m) ja heledad pinnad. Kipsplaadi kasutamist on korteris iga hinna eest välditud, ning kõikjal domineerivad hoolikalt krohvitud seinad.

Vannituba on viimisletud kvaliteetse mikrotsemendiga, mis toob esile hoonele omase industriaalse hõngu.

Majaelanike kasutada on ka tõeliselt urbanistlik linnaaed, mis on mattunud lopsakatesse viinapuuväätidesse.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Jaga
Kommentaarid