Villa Eha on arhitektuurimälestis, mille on aastatel 1945.-1946. kavandanud hinnatud arhitekt Nikolai Kuzmin. Funktsionalistlike joontega kivihoone juures on säilitatud kõik iseloomulikud detailid — stukk-reljeefid fassaadil (arhitekt Enn Roos), karniisid, õhulised metallist reelingpiirded ja endisaegses võtmes trepikojad. Sama võimas nagu maja ise, on ka selle soklikorrus.

Stuudio pindalaga 82,5 m2 jaguneb viieks avaraks tsooniks — eesruumiks, elutoaks, köögiks, magamistoaks, vannitoaks ja tualettruumiks. Iga ruum on kujundatud tõeliselt julge joonega ning elamisest leiab rohkem põnevaid värvilahendusi ja huvitavaid detaile.

Kõik on elamises äärmiselt maitsekalt viimistletud ja kasutatud on vaid kvaliteetseid materjale — seintel on näiteks kasutatud naturaalset lubjakrohvi. Puitparkett lisab ruumile hubasust. Meeleolu loovad arvukad kunstiteosed ja eklektiline sisustus.

Nagu ka ülejäänud korter, on vannitubagi kujundatud pisut eksootilises võtmes, kust leiab ohtralt taimi ja toredaid meeneid.

Kui tualettruumid on sageli paljude kodude kõige igavamad ruumid, siis siin on rõhku pandud põnevatele detailidele, mis muudavad toa tõeliselt isikupäraseks.

Vaata rohkem pilte klikkides fotogaleriil: