1938. aastal valminud maja ehitati esmalt vabariigi väliskülaliste majutamiseks, kuid võeti üsna pea kasutusele riigiametnike puhkekoduna. Samuti suvitasid seal ENSV aegsed kõrged riigitegelased, pisut hiljem anti maja sideministeeriumi käsutusse. 2000ndatel aastatel müüs riik hoone eraomandisse ning 2012. aastal läbis see põhjaliku uuenduskuuri.

Muinsuskaitse alune objekt on kenasti renoveeritud nii seest kui ka väljast. Erilist tähelepanu on pööratud originaaldetailide võimalikult tõetruule taastamisele. Suurimaks väljakutseks sai omaaegse vineerist lae taastamine. Seinu katab samuti vineer, mis oli 1930-ndate sisekujunduses üks trendikamaid lahendusi.

Ka sisutus järgib 1930-ndatele omast stiili — elamisest leiab autentset 1930ndatest pärit mööblit. Eritellimusmööbli on kavandanud sisearhitekt Pille Tael järgides 1930. aastatele omast joont.

Lisaks kohalikule toodangule ja 1930ndatele leiab sisustusest ka esemeid sajandi keskpaiga põhjamaade disainiikoonidelt — Verner Pantonilt, Poul Henningsenilt, Arne Jacobsenilt, Alvar Aaltolt, Arne Jacabsenilt ja teistelt.

Ruutmeetreid on majas 276 — eramu esimesel korrusel asuvad avar sissepääs, köök ning voolava ruumiplaaniga elutuba, mis on tsoneeritud kaminaruumiks, söögitoaks, elutoaks ja kabinetiks. Teisel korrusel asuvad neli magamistuba ja vannituba. Avar soklikorrus on kasutusel saunakompleksina, kus asuvad auru- ja leilisaun, pesuruum ning jõusaal.

Vaata pilte galeriist:

  • Müügikuulutusega saad tutvuda SIIN.