Trepp kui disainielement

Lihtne kuid stiilipuhas trepp sobib hästi industriaalses stiilis interjööridesse. Musta metallist käepideme võib asendada ka värviaktsendiga detailiks ruumis. Piisava trepiastme laiuse saab hästi ära kasutada kas lillepottide või näiteks ka raamatute jms hoiustamiseks. Trepi valgustamiseks võib käepidet näiteks valguspallide paigutamiseks kasutada. Ilusat kasevineeri kordumatut mustrit on soovitav töödelda tugeva lakiga. Väga tähtis on muidugi aeg-ajalt treppi uuesti valitud viimistlusvahendiga värskendada.

Trepp kui praktiline riiul

Tihtipeale jääb trepi kõrval olev ala tähelepanuta, kuid osava ruumi ärakasutamisega saab luua terviklikke lahendusi. Nimelt nagu pildilgi näha on osa trepiastmeid laiendatud kuni seinani. Nii tekib trepi kõrvale riiulilaadne ala, kuhu saab paigutada lisaks jalanõudele näiteks ka raamatuid, lillepottides lilli, raamitud pilte või miks mitte ka punutud korvikesi erinevate väikeste asjakeste hoiustamiseks. Tulemus on stiilipuhas ja praktiline.

Trepp kui efektne element sinu kodus

Kui on soovi veidi maskuliinsema trepiastme järele, siis miks mitte teha see paksust vineerist, mille triibuline lõikeserv jääb efektne ja silmapaistev. Õige viimistlusega on võimalik seda veelgi võimendada. Trepiastmed saab üksteise peale toru otsa laduda. Tähtis on vaid täpne nurklõikus, et astmed seinte ja nurkade osas õigesti paigutuksid. Kasevineeri muster ja mängulisus tulevad esile ka trepiastmel moodustades ainulaadse puidusüü mustri. Trepiastmeid lakkides võimendad mustrit veelgi. Lakki võib ka toonida kui on soovi veidi värvi lisada.

Trepp kui laud ja riiul üheskoos

Väikese elamispinna võlu on kombineerimine ja iga võimaliku tekkiva panipaiga või nurga oskuslik ärakasutamine. Antud näitel jookseb trepp kokku lauapinnaks ning trepialuseks riiuliks. Tähtis on välja arvutada mugav astme kõrgus ning vastavalt sellele planeerida ka laua kõrgus, mille alune omakorda koosneb samuti riiulitest. Trepp mõjub kergelt tänu oma läbipaistvusele ning sobib hästi just lavatsitele pääsemiseks. Ülemisele trepiosale võib ohutuse tarbeks ka mingisuguse käepideme välja mõelda. Alumist trepiosa saab edukalt ka istumiseks kasutada.

Trepp kui panipaik

Veel üks näide sellest kuidas trepilaune kasulikuks panipaigaks muuta. Võiks ju jätta ka kogu trepialuse lahtiseks ja riiulite näol eksponeerituna, aga tihtipeale tahaks selliseid asju nagu näiteks tolmuimejat täitsa peitu panna. Selleks on hea võimalus teha nii kappe kui avatud riiuleid. Nii saab osa asju nähtavale jätta ja osa mitte. Trepiastmed võib soovikorral valmistada filmikihiga kaetud vineerist. Nii saab ka erinevaid värve ja nende kombinatsioone mängu tuua. Kapiuste nuppe on saadaval nii erineva kuju, värvi kui suurusega, aga hetkel on väga trendikas ka kapinupuks lihtsalt auk freesida.

LOE LISAKS: