1. Disainibüroo Fjord kontor Helsingis

Pealtnäha luksusliku ja elegantse linnakorteri varjus toimib tegelikult Soome disaineri Johanna Laajisto kujundatud ligi 1000-ruutmeetrine kontor. Et tootearenduse ja teenusedisainiga tegelev rahvusvaheline ettevõte võõrustab tihti välismaalt saabuvaid partnereid ja kliente, sai kodune keskkond uue kontori kavandamisel kõige olulisemaks tingimuseks. Kontorist leiab privaatsete töönurkade kõrval mitmeid salongiliku välimusega koosolekuruume. Kontori krooniks on moodne ja avar köök.

GRT arhitektide teostatud sisekujundus UX disainibüroole on kõike muud, kui tavapärane — pööningule rajatud kontorist leiab tööruumide kõrval veel säravalt roosa köögi ja mugava puhkeala, kus vajadusel ka uinakut teha.

Hotellide vihatuima konkurendi, majutusportaali Airbnb kodulehe kaudu broneeritakse aastas keskmiselt 100 miljonit ööbimist. Ja seda mitte tavapärastes majutusasutustes, vaid inimeste kodudes üle kogu maailma. Ka Airbnb enda kontorist leiab ruume, mis meenutavad loomulikult mugavat ja kaasaegset kodu.

Maailma üheks edukaimaks mööblitootjaks tõusnud IKEA müüb oma toodangut 49 riigis. Kontoreid on ettevõttel sadu, kuid üheks silmapaistvamaks on ilma kahtlusteta hubane ja kodune Malmö kontor Rootsis. Kontoris asub 15 ruumi, mis on kõik kujundatud eri stiilis.

Madratseid tootva Casperi nimelise ettevõtte töötajad teenivad leiba tõenäoliselt maailma kõige lahedamas kontoris. Töölaudade vahele paigutatud sinised magamisasemed on kohaldatud nii mugavaks koosolekuruumiks kui ka mõnusaks pesaks, kus peale lõunasööki korraks silm looja lasta ja vastutusrikasteks tööülesanneteks energiat koguda

Fotod 3x: Aaron Thompson; teostus Float Studio arhitektid

LOE LISAKS: