Konstruktsioone avatakse liiga väheses mahus.

Konstruktsioonide avamise nn rusikareegel on, et seinad tuleb avada ca 50 cm nähtavast seeneniidistiku piirist ja põrandad 1 m nähtavast seeneniidistiku piirist. On küll erandeid, aga kui seeneniidistik jääb mehaaniliselt eemaldamata, on risk kahjustuse edasilevimiseks üsna suur.

Teostatakse keemiline töötlus „igaks juhuks“.

Tuleb meeles pidada, et keemiline töötlus seenkahjustuse tõrjel on äärmuslik viis probleemile läheneda. Kui konstruktsiooni olulised küljed on nähtavad ja edasine märgumise tõenäosus väike (näiteks seinte ülaosad), siis enamasti keemiline töötlus vajalik ei ole.

Kasutatakse inimese tervisele ja loodusele liiga ohtlikke kemikaale.

Paljud kemikaalid, ka professionaalseks kasutamiseks, võivad kahjustada naistel loodet ja meestel viljakust. Selliste kemikaalide kasutamine tõrjel ei ole aga enamasti põhjendatud. Enne tõrjetööde teostamist tuleks kindlasti küsida kemikaali ohutuskaarti.

Kasutatakse valesid kemikaale valedel pindadel.

Üldiselt on kivi- ja puidupindade jaoks mõeldud erinevad kemikaalid, jälgida tuleb nende toimeaineid ja kasutusjuhendeid ning ohutuskaarte. Enamasti on kemikaalide kasutamine lubatud vaid hiljem suletuks jäävatel pindadel. Eriti hoolikas tuleb olla pinnasele mõeldud kemikaalidega, sest keegi ju ei soovi, et needsamad ohtlikud ained meile ringiga tagasi joogivette satuksid.

Pärast majavammi tõrjetöid ei pöörata piisavalt tähelepanu taastustöödele.

Taastustöödel, eriti esimese korruse põrandate ja seinte alaosade taastamisel, on väga oluline jälgida nende ehitusfüüsikalist ja konstruktsioonilist lahendust, et oleks välditud vee kondenseerumine või vabavee sattumine konstruktsiooni. Ükski kemikaal märgades või niisketes tingimustes vastu ei pea.

NB! Nimetatud vigu ei tohiks teha ka teiste hoonetes leiduvate puitu lagundavate seente puhul!

Allikas: Majavamm.ee blogi

LOE LISAKS: