1. Utoopilised plaanid ja liigne kiirustamine

Asjatundmatu pilguga on lihtne reaalset töö mahtu alahinnata. Fakt on aga see, et korraliku ja kvaliteetse remondi tegemiseks tuleb aega varuda. Ideaalis võiksid teha plaani, kuhu paned kirja erinevate tööde algusajad ja lõpptähtajad. See võimaldab planeerida ja korraldada elu remondi ajal ning ka ise motiveerituna graafikus püsida. Juba plaani kokku pannes püüa tooteinfot ja tuttavate kogemusi arvestades välja selgitada, kui palju üks või teine remondietapp võiks aega võtta. Kui plaan on koos, siis püüa sellest ilusti kinni pidada ja ära jäta midagi viimasele minutile. Igaks juhuks arvesta ka täiendava ajakuluga, mida võivad kaasa tuua ootamatused. Liigu noolega edasi järgmisele lehele

Võttes ette remonditöid või renoveerimisi, mille käigus planeerid muuta kodu siseplaneeringut või teha suuremaid juurdeehitusi, peaksid kindlasti uurima, kas vajad nende muudatuste jaoks ka eraldi kooskõlastusi või lubasid. Fundamentaalsemate tööde juures aitab kindlasti ehitusseadustiku lugemine vältida olukordi, kus pead ehitamisele esitatavate nõuete rikkumise eest trahvi maksma või oma juurdeehitise lammutama. Kui soovid oma maja või korterit müüa, siis ei pruugi sa enam tehtud muudatuste kohta vajalikke pabereid saada ja kodu müümine võib osutuda võimatuks.

Raha on remondi lahutamatu osa ning remondieelarve tuleb koostada realistlikult — ka remonti tehes tuleb eluga edasi minna ja kõiki vabu vahendeid ei saa remonditöödele kulutada. Arvestada tasub kindlasti ka varuga, sest näiteks vana korterit või maja renoveerides on võimatu kõike ette näha ja vanade seinte või põrandate alt võib väja tulla terve rida üllatusi.

Allikas: Bigbank