Puitpõrandad paisuvad ja kahanevad toa temperatuurist sõltuvalt, seetõttu tuleks jätta põrandale võimalus võimaluse vabalt “liikuda”. Selleks kasuta parketi paigaldamisel seina ja parketi vahele piisava nihkeruumi jätmiseks distantsikiile. Ruumides, mis on pikemad kui 10 m ja/või laiemad kui 8 m, arvestatakse paisumisvuuk ka pinna sisse. Peale distantsikiilude eemaldamist kaetakse paisumisvuuk vastavalt vajadusele põrandaliistu, sobiva vahe- või katteliistuga.

Visuaalne lõpptulemus sõltub suurel määral parketi paigaldamise suunast. Enimlevinud on parketi paigaldamine paralleelselt toa pikima seinaga või ruumi peamisest valguseallikast lähtuvalt valguse langemise suunas.

Seina paisumisvuuk peab olema seinaga paralleelne. Juhul, kui sein on kõver, monteeri kokku parketi kolm esimest rida ning aseta seina vastu. Aseta distantsikiilud parketi ja seina vahele. Joonista seina kontuur esimese rea laudadele. Võta lauad lahti ja sae sobivaks.
Väldi lõikamist liitekohtades. Käsisaega saagides sae pealispind ülespoole, elektrisaega saagides pealispind allapoole. Paigaldamist alusta ruumi vasakust nurgast. Laua punniga serv jääb seina poole. Ühtlase paisumisruumi tagamiseks kogu ruumis paigalda distantsikiilud laua ja seinte vahele umbes 1 cm vahega.

Monteeri järgmine laud asetades see esimese laua soonele ülevalt poolt. Klikkühenduse sulgemiseks koputa peale laua paika asetamist ühenduskohale paigaldusklotsiga. Korda sama tegevust kuni rea viimane laud on paigaldatud.
Rea viimase laua paigaldamiseks kasutage tõmbekangi.
Paigalda põrand ruumi, kus temperatuur on vähemalt 16 ° C ja suhteline õhuniiskus 40-60%.

Allikas: Espak

Vaata nippe ka videost.