1. Droonid ja robotid tegutsevad ehitusel, olles abiks süsinikust varjualuse ehitamisel. Varjualuse disainisid Stuttgardi ülikooli teadlased ja tudengid ning see sarnaneb siidiusside töö tulemusele – siidivõrgule.

2. Roboti poolt 3D-prinditud tugitooli iseloomustab sulatatud plastik. Meeskond, kes töötab The Bartlett Design Computation Lab’is, lõi arvutitarkvara, mis avab 3D-printimises täiesti uued võimalused.

3. Robotpadi võib asendada suure hulga tavalisi patju ning aidata võidelda unetusega: kui inimesed patja enda lähedal hoiavad, „hingab“ see hoolsalt sisse-välja ning võib ka läbi sisseehitatud Bluetooth-kõlarite rahustavat muusikat mängida. Veelgi enam – padi on võimeline simuleerima looduslikku päikesetõusu.

4. Et akvaariumikalu paremateks lemmikloomadeks muuta, disainisid Hollandis tegutseva stuudio Studio Diip töötajata akvaariumi tarbeks robotrattad ja sensorid, mis toimivad nii, et akaariumielanike ujumise peale reageerib nende „kodu“ teatud suunas liikumisega.

5. Kas robotid võiksid inimtööjõudu asendada? Charlotte Nordmoen, kes valmistas robotsõrme keraamikule, aitamaks savinõusid siluda.

Allikas: Dezeen.com