20 m2 hoone sobib nii päriskoduks, suvekoduks, saunaks kui ka külalistemajaks. Greencube OÜ projektile andis heakskiidu EAS, kes Henri mõttes iva nägid. Praeguseks on majamudeleid ligi 50. Maja on transporditav ja selle paigaldamiseks ei ole vaja ehitusluba, sest hoone ruutmeetrid seda võimaldavad. Muidugi peab olema krundil kanalisatsioon ega saa ka ilma ette valmistamata aluspinnata, näiteks killustikupadi, postvundament või mõni teine vundamendivorm. Projekti koostas ArtEst Project OÜ, et hoone vastaks kõigile EL kehtestatud ehitusnormidele ja peaks vastu ohutu transpordi.

Siiski on võimalik ka maja suuremaks teha, kui mitu moodulit üksteise kõrvale panna või hoopis mooduleid üksteise peale asetada. Nii saab just sellise hoone, nagu vaja. Laed on kõrgemad, mis jätavad avarama mulje. Mooduli maksimaalne suurus on 8 x 3,5 m ja kõrgus 3,29 m.

Kui Soomes on selline maja popp suvila või saunana, siis näiteks Rootsis ostavad sellise moodulmaja oma hoovile pensionärid — et üliõpilastele välja üürida.

Majas on olemas kõik eluks vajalik: elutuba-köök, vannituba-tualett, terrass ja muidugi on hoone soojustatud. Katusele saab paigaldada ka päikesepaneelid.

Jaga
Kommentaarid