Ettevõtte juht Marko Kurits ütleb, et ahjude puhul midagi revolutsiooniliselt uut pole, kõik uus on juba unustatud vana. Muidugi arenevad ka selles vallas tooted üldjoontes on uued ahjud võrreldes vanematega kõrgema kasuteguriga ja korstnast väljub puhtam õhk.
„Saastumine väheneb tänu sellele, et tänapäevased ahjud põletavad kütust kõrgema temperatuuriga. Mida kõrgem temperatuur seda puhtam põlemine. Seega ka vähem põlemisjääke,“ lisab Kurits.
Kuna Eestis on enamiku aastast külm ja niiske sobivad meie kliimasse suured ja rasked ahjud. Mida raskem on ahi, seda kauem ta sooja salvestab ja ruumi kiirgab.
„Ahja Moodulahi on 10 aastat propageerinud ahjude ehitamist ja kasutamist. Puidu põletamine on roheline taastuv energia. Meie riigis on küttepuitu väga palju. Igal juhul peaks eelistama ahikütet elektriküttele,“ ütleb Marko Kurits energiasäästule mõeldes.

Ettevõtte ahjud on valmistatud vastupidavast croval materjalist, millel on tänu suurele aine erikaalule (2850 kg m3), kõrge sooja salvestusvõime. Selliseid ahjusid on valmistatud Soomes juba üle 50. aasta. Ahi annab soojust välja ühtlaselt, meeldivalt ja pikalt. Ahja Moodulahi kasutab ahjuelementide tootmisel Põhja-Soomest pärit croval-materjali, mis segatakse kuumakindla tsemendiga.

Ahju slepe valmistatakse kohapeal ning lisaks tavalisele siibrile saab lisana tellida stardi ehk suvesiibrit. See võimaldab suvel kütta ahju nii, et suitsugaasi saab otse korstnasse juhtida ja sooja salvestamist ei toimu. Ahju on võimalik tellida ka ilma viimistluseta mis on hea võimalus näiteks juhul kui elamu on veel ehitusjärgus ja viimistlust soovitakse hiljem.
Ahja ahju põletussüsteem on üles ehitatud nii, et küttematerjali põlemine toimub palju kõrgemal temperatuuril kui tavalises ahjus. Ahja moodulahjud tarbivad küttematerjali efektiivsemalt, mistõttu eraldavad vähem suitsu ja reostust.