„Lõõtsa parkimismaja valmimisega oleme sammu lähemal plaanile muuta Ülemiste City seest autovabaks, rohelisemaks ja mugavamaks jalakäijatele ning suunata enamiku autoliiklust linnaku välisperimeetrile,“ kinnitas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

„Uus parkimismaja asub linnaku lennujaamapoolses küljes, kuhu pääseb kõige kiiremini Lennujaama tänava ning uue Lõõtsa läbimurde kaudu,“ selgitas Jostov. „Ka see on osa eelpool mainitud plaanist – lisaks uutele parkimiskohtadele investeerime paralleelselt teede ja ühenduste loomisse, mis võimaldavad läheneda linnakule paremini erinevatest külgedest. Sellega vähendame liikluskoormust seni peamise ligipääsuteena kasutatud Suur-Sõjamäe tänaval ning linnaku sisetänavatel.“

„Ülemiste City on parkimise korraldamisega eeskujuks kõikidele teistele linnaosadele, sest ilma parkimismajadeta hõivaksid autod üle mõistuse suure osa linnaku pindalast. Jätkame hea meelega ka tulevikus Tallinna kaasaegsema linnaosa arengusse panustamist,“ sõnas Nordecon Betoon OÜ juhatuse esimees Mait Rõõmusaar.

Ülemiste Citys töötab täna ca 8000 inimest ning uute büroohoonete valmimisega lisandub sel aastal linnakusse veel ligi 2000 töökohta. Lõõtsa parkimismaja ehitati paralleelselt uue Lõõtsa tn 12 büroohoonega ning avati mõned kuud enne selle valmimist, et teha juba ennetavalt ruumi uutele parkijatele. Lisaks võiks unikaalse asukohaga parkimismaja olla atraktiivne lennujaama minejatele.

Technopolis Ülemiste ASil on tulevikus võimalik Lõõtsa parkimismaja külge ehitada veel teine sama suur parkimismaja osa. Möödunud aasta lõpul kinnitatud detailplaneeringu kohaselt on ettevõttel lähiaastatel plaanis rajada veel kaks 500-kohalist parkimismaja Suur-Sõjamäe tänava äärde.

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna üle 300 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 8000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste.

NOBE ehk Nordecon Betoon on Nordeconi kontserni kuuluv ehitusettevõte, mis tegeleb aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega. Alates aprillist 2017 kasutab ettevõte kaubamärki NOBE. Ettevõte on osalenud huvitavates kultuuri- ja kunstiprojektides, millest tuntuim on Aasta Betoonehitis 2011 tiitliga pärjatud Saksa kunstniku Lukas Kühne loodud heliskulptuur Cromatico Tallinna Lauluväljakul. Nordecon Betoon annab tööd ligi 155 inimesele.