Hetkel on Tartus väljaehitamisel 38 arendusprojekti. Kõige aktiivsem on uusarenduste rajamine Ülejõe ja Kesklinna linnaosades. Linnapiirist välja vaadates on enim korteri- ja ridaelamute arendusi Ülenurme ning Luunja suunal.

Maa-ameti tehingute andmebaasi kohaselt ei näita Tartu korterite keskmine ruutmeetri hind languse märke. Juulis tehtud tehingute keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 1348 €/m². Võrreldes varasema kuuga kasvas hinnatase 8,8% ning võrreldes aastataguse perioodiga 10%.

Uusarenduste korterite keskmine hinnatase, mis aasta algul oli 1800 €/m² juures, on jõudsalt kasvanud. Mida kesklinnale lähemal asub uus elamispind, seda kallimat hinda on endiselt võimalik küsida. Kesklinna uusarenduse hinnad algavad 2000 €/m². Kõige kallim on praegu 3100 €/m² kohta aadressil Kitsas 5 asuvas korteriarenduses.

Kesklinn ja selle lähedus on olnud läbi aegade populaarne. Alati on hinnas olnud Tähtvere ja Supilinna lähedased piirkonnad. Tähtveres on uusarenduste hinnad 1900-2300 €/m² kohta. Supilinnas pakkumised hetkel puuduvad. Ka Ülejõe piirkonnas on toimunud arenduste valmides hindade korrelatsioon ning uusarendusi on võimalik võõrandada alates 1600 eur/m², maksimaalne hind aga on 2500 €/m².

Tartust väljaspool jäävad arenduste hinnad korterite ja ridaelamute puhul 1000 – 1400 €/m².
Allikas: Arco Vara