Enne värvi ostmist muidugi arvutage, kui palju värvi vajate. Kui värvi siiski jääb üle, siis mida sellega teha?Järelejäänud värvi on lihtne hoida, kui kaitsete purke otsese päikesevalguse ja külmumise eest. Kui järele on jäänud väike kogus, valage see vanasse moosipurki ja asetage ohutusse kuiva kohta.
Kuidas käituda aga säästlikult suurema kogusega? Kui teil on järgi jäänud valget tooni värve, siis segage need kokku ja kasutage see järgmine kord krundina. Kruntvärvi raha on järgmisel korral kokku hoitud.

Mõned soovitused ka selleks puhuks, kuidas kontrollida maalri tööd.
1Kui seinad värvis maaler, peate pärast töö lõppu veenduma, et need on siledad. Hoolitsege selle eest, et ruumis oleks piisavalt valgust, aga ärge usaldage üksnes oma silmi. Libistage vigade leidmiseks käega üle seina.
Kui näete kõveraid ääri ja pintslijälgi, mahaloksunud värvi plekke või pritsmeid, rääkige maalrile otsekohe neist probleemidest.
Kas viimistlus on ühtlane ja triipudeta? Tumedate värvidega on veatut viimistlust raskem saavutada, aga kogenud maalril ei tohiks sellega siiski probleeme olla.
Allikas: Sadolin